Niğde Dernekler Federasyonu ( NİĞDEF ) bünyesinde 1 yıl önce temelleri atılan ve 15.10.2017 Tarihinde görevine başlayan, Niğde Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı olarak siz değerli hemşerilerime merhaba demekten onur ve şeref duyduğumu bilmenizi isterim.
   Niğdef Gençlik Kolları Yönetimi olarak belirtmek isterim ki; biz bir yola çıktık, bu yolun çok uzun ve meşakkatli olduğunun farkındayız. Amacımız yol boyunca atacağımız her adımda siz değerli Niğde’ lilere en güzel hizmetleri sunmak olacaktır. Henüz ilk adımlarını atan bir çocuk gibi heyecanlı ama bir o kadar da azimliyiz. Sizden tek istediğimiz, amacı sadece hemşerilerine  hizmet etmek olan gençlik kolları yönetim  kurulunun arkasında değil, yanı başında, omuz omuza,  yüreğiniz ile yürümenizdir. Niğde’ lilere ve çevresine faydalı projeler sunup, gerçekleştirmeyi kendilerine ilke edinmiş insanların doğru şekilde kanalize olmasına destek verecek kuvvet siz değerli hemşerilerimizde fazlası ile mevcuttur.
       15 Ekim 2017’ de değerli Niğdef  ve bağlı derneklerimiz tarafından  seçilen bu yönetimin temel amaçlarından ilki toplumlar arasında kutuplaşmayı ve bölünmeyi ortadan kaldırmak, geleceğin sahipleri olan genç neslin, unutulmaya yüz tutmuş, artık sadece masal kitaplarında adını duyduğumuz ve büyüklerimizden imrenerek dinlediğimiz örf, adetlerimizi tekrar onlara aşılamaktır. Çanakkale savaşındaki genç nesil ruhunun, artık günümüzde teknoloji ve batı meraklısı, düşünüp araştırmadan sadece yorumlayan bir nesil haline dönüşmesi önümüzdeki en büyük sorunumuz olduğuna siz hemşerilerimiz de hiç şüphesiz hak verecektir.
    Bu kapsamda, Niğdef Gençlik Kolları  olarak,  gençlerin birbirleri ile kaynaşması ve toplumumuzdan çeşitli sebeplerden dolayı uzaklaşmış veya hiç girmemiş insanlarımızı tekrardan kazanma arzusu ile  çeşitli organizasyonlar düzenleyerek manevi bütünlüğümüzü tekrardan kazanma arzusu ve çabasında olacağız. Niğdef Federasyonu çatısı altında bulunan tüm derneklerimize gençlerin önemini, sivil toplum kuruluşlarındaki yerini, genç, dinamik, hizmet aşkı ile çalışacak gençlerin derneklerimizde görev yapmaları gerektiğini anlatmak görevlerimiz başında olacaktır. Bu uğurda kader birliği yaptığım, Murat YÜCEL ve  Soner DEMİR beyler ile birlikte başarılı bir ekip kurarak, kalite standartlarımızı yükseltmek için çalışacağız.
    Buradan Niğde’ li genç arkadaşlarımıza naçizane tavsiyelerim olacak;                   Artık biz gençler bazı tabuları yıkmamız gerekiyor, birkaç sene sonra derneklerimizin yöneticileri, Niğde’ mizin büyükleri, bu günün gençleri olarak bizler olacağız. Geçmişte yaşanan kavgalardan, tartışmalardan, kin gütmelerden dersler çıkarmalıyız. Büyülerimizin birbirlerine duydukları kin ve dargınlıkları bizler devam ettirmemeliyiz, hiç kimse sülale, akraba ve gruplaşma içinde bulunmadan herkesin aynı çatı altında, bu güzel oluşum içerisinde bulunmalarını sağlamalıyız. Artık yeni neslin bu tür yanlışlara düşmemeleri ve büyüklerin olumlu yönlerini örnek almak en önemli hedeflerimiz arasında yerini almıştır.
    Sevgili gençler; Dernek adı altında yapılan tüm uğraşların amaçlarından birisi de, sizlerin toplum içinde gelecekte daha güçlü ve söz sahibi bireyler olmanızdır. Sizlerin içinde olmadığı bir dernek, balsız kovana benzer. Sizler okuyup doktor olabilirsiniz, avukat, iş adamı olabilirsiniz ya da siyasette önemli bir yerde olabilirsiniz eğer geçmişinizle kopuk olursanız, geleceğe doğru bakamazsınız ve bu kültürü de geleceğe taşımak imkansız olur.
    Kültür bir toplumun manevi değerlerinin toplamıdır. Günümüzde bu manevi değerleri koruyabilmek için maddi değerlere ihtiyaç duyulmaktadır, özellikle büyük şehirlere göçlerin yoğunlaştığı yıllardan beri her toplumun kendi kültürünü koruma misyonunu sivil toplum kuruluşları üstlenmişlerdir. Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin iş birliği içinde çalışması zaruridir.
    Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkarıp yaşatma ve geliştirmeyi amaçlarlar. Üyeler ve hemşeriler arası iletişim kurarlar. Projeler üretir, hayata geçirme çabası gösterirler.  Dernekçilik zor iştir! Kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük enerji ve özveri ister. Niğde’ li gençlerimizde de bu azim, güç, kuvvet ve hırs fazlası ile mevcuttur, yeter ki önlerine ışık tutacak olan siz değerli Niğde’ li hemşerilerimizin desteğini yanlarında hissetsinler.
    Niğde Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları yönetimi olarak, doğup büyüdüğümüz memleketimize borcumuz olduğunu düşünüyor ve bu uğurda terimizin son damlasına kadar çalışacağımızı belirtmek isterim. Siz değerli Niğde’ lileri, Niğde’ mize sahip çıkmaya davet ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesi çabasını göstermeliyiz.
    Sayın federasyon başkanım, değerli federasyon yönetimi ve de değerli derneklerimizin, kıymetli yöneticileri, çıkmış olduğumuz bu kutsal ve yorucu yolda , muzaffer olabilmek için unutulmaması gerekir ki; “ Gençliğin ruhunu işlemeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir. “
    Biz de bu yönde katkılarından dolayı büyüklerimizden, federasyon kurucu başkanımız sayın Mustafa TOKAÇ, şuan ki federasyon başkanımız sayın Tuğrul URHAN, diğer sayın yönetim kurulu üyelerimiz ve bu uğurda emeği olan değerli hemşerilerimize bu vesile ile teşekkürü bir borç biliriz.
      Niğde Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Yönetimi adına, siz değerli hemşerilerimizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyor, sizleri Allah’ a emanet ediyorum.
 
Editör: TE Bilişim