Niğde’deki Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Haber: Yasin BEKİŞ

Niğde’deki törene, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde İl Garnizon Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Vekili Ümmü Gülsüm Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay, kurum müdürleri, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Yarbay İhsan Çanak yaptı.

Yarbay Çanak;” Dumlupınar Meydan Muharebesi ve onun son devresi 30 Ağustos Muharebesi, Türk tarihinin en hayati bir dönüm noktasını teşkil eder. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin neticeli ve bütün tarihe, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni yön vermekte kesin tesirli böyle bir meydan muharebesi yaşanmıştır. Bu kıymetli gün tüm ulusumuzun Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin onur günüdür. Öyle ki bu 30 Ağustos’u yaşamamış oysaydık, şuanda olduğu gibi bir araya gelebilmek ve coşku ile gurur yaşayabilmek asla mümkün olmayacaktır. Bu coşkunun derinliğini ise tarihteki gerçeklerden anlamamız, tarihimizi bilmemizden geçiyor. Vatan topraklarının düşman askerlerin çizmeleri altında kaldığını hatırlatmamız gerekiyor. Çetin mücadele ile düşmanın, Ankara’ya kadar ilerleyişinin , ancak durdurabildiği günlerin sıcaklığını, hissettirmemiz gerekiyor. Düşmana son darbeyi indirebilmek için ordumuzun bir seneye yakın bir süre hazırlık yapmak zorunluluğunu yaşadığını bilmek gerekiyor. Ve nihayetinde, gizlilik içerisinde kahraman askerlerimizin cephede yerlerini alışı, 26 Ağustos’ta düşmanın hiç ummadığı bir şekilde taarruza başlamasıyla yaratılan şaşkınlıktaki usta ve üstün zeka ürünü taktiğini, germemiz gerekiyor” dedi.

Jandarma Yarbay İhsan Çanak’ın konuşması törene katılan vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.  Konuşmanın ardından bir asker ve bir öğretmen sırayla şiir okudu.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır ve Niğde Belediye Başkan Vekili Ümmü Gülsüm Özdemir, tören alanında halkın, öğrenciler ve askerlerin bayramını kutladı. Yapılan tören geçişi ile meydandaki tören sona erdi.  Daha sonra Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Valilik makamında, bayram tebriklerini kabul etti.


BOR İLÇESİNDE ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI


Bor İlçesinde yapılan Zafer Bayramı Kutlamaları Bor Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk büstüne 09;30’da çelenk sunumları ile başladı. Bor Protokolünün katıldığı törende, Bor Kaymakam vekili Yakup Ömeroğlu, makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından eski hükümet meydanında törene devam edildi.

Bor Kaymakam vekili Yakup Ömeroğlu, Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, halkın bayramını kutladı. Üsteğmen Önder Başaran günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şehit Nuri Pamir Lisesi öğrencilerinden Aybüke Aybek ile İkmal Onbaşı Fatih İncedere ve Er Arif Çakmak 30 Ağustos Zaferi ile ilgili şiirler okudular.

Bor Kaymakam vekili Yakup Ömeroğlu, Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Askeri kıta ve sivil unsurların tören geçişini selamlaması ile Bor İlçesindeki program son buldu.


AKŞAM, KENT ORMANINDA ORHAN HAKALMAZ KONSERİ

Niğde Belediyesi, Bor Belediyesi’nin katkıları ve Türkiye Ekonomi Bankasının Sponsorluğu ile Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “30 Ağustos Birlik, Beraberlik ve Zafer Şöleni bugün saat 19.00’da Niğde Kent Ormanında Sanatçı Orhan Hakalmaz konseri yapılacak.



Editör: TE Bilişim