Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümü nedeni ile Niğde ve Bor ilçesinde tören ve çeşitli etkinlik yapıldı. 

Polis Haftası etkinliklerine  10 Nisan günü Niğde Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle devam edildi. Niğde protokolünün katıldığı çelenk koyma törenine saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesi ile başladı. Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu çelenkleri konuldu. 

Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.  Niğde PMYO bando takımının gösterisi ve tören geçişi ilgi ile izlendi. 

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından, Niğde Kültür Merkezine geçilerek, burada Niğde PMYO öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisi izlendi. 


Niğde PMYO'da resim Sergisi


Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonuna PMYO Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri sergi açtı. 30 fotoğraf, 40 yağlı-boya ve karakalem çalışmalarının bulunduğu serginin 2 gün sanatseverler için açık kalacağı bildirildi.

Serginin açılışına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, PMYO Müdürü İsmail Koca, Milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, kurum müdürleri, polisler, öğrenciler ve davetliler katıldı.


10 Nisan Polis günü münasebetiyle Bor'da tören düzenlendi.


 Bor Kaymakamlık bahçesinde gerçekleştirilen törene Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, 7. Askeri Fabrika Ana Bakım Merkezi Komutanı Albay Erol Çetin,Siyasi Parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Tören Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü adına çelenk konulması ve İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin'in yaptığı konuşmayla devam etti. Şahin'in konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünde sunulan ikramlar ile birlikte 10 Nisan kutlamaları sona erdi.

Ulukışla Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu


Geçtiğimiz günlerde Niğde'nin Ulukışla ilçesi Eminlik köyü yakınlarında hain terör saldırısı sonucu şehit olan Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Jan. Astsubay Adil Kozanoğlu ve polis memuru Adem Çoban'ın anısına Ulukışla Kaymakamlığı bünyesinde ve Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlığı organizasyonu ile mevlit okutuldu.

İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen mevlit programına Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Serhat Tunçtan, İlçe İlçe Emniyet Amiri Sadi Günay, İlçe Müftüsü Seyfullah Güneş, Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehitlerin mesai arkadaşları ve askerler ve polisler katıldı.


Haber-Foto: Yasin BEKİŞ
Editör: TE Bilişim