Kurban Bayramı Yaklaşıyor, Niğde ve Bor İlçesinde Kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlendi.


Kurban Hizmetleri Komisyonu, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında, Niğde Müftülüğü’nde toplandı. Niğde Müftüsü Hasan Çınar ve diğer komisyon üyelerinin katıldığı toplantıda belirlenen kurban kesim yerleri açıklandı.

 

BOR İLÇESİNDE KURBAN KESİM YERLERİ

Bor İlçesinde de Bor Müftülüğünce Kurban satış ve  kesim yerleri belirlendi. Bor Müftüsü Sebahattin Kesti tarafından yapılan açıklama da,  Bor İlçesinde Kurbanlıklar Acıgöl Mahallesindeki Küçük Sanayi Sitesi yanındaki Hayvan pazarında satışa sunulacağı bildirildi. Bor Müftülüğünce kurban kesim merkezleri olarak, Pınarbaşı mevkiindeki Mezbahane ve Bor Salı Pazarı içerisinde kesilebileceği bildirildi Bor Belediyesi her bayram Bor Toki Mahallesinde bulunan Pazar yerine de Kurban kesim çadırı kuruyor.

 

NİĞDE’DE KURBAN KESİM YERLERİ

Niğde Vali Yardımcısı ve Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanı Abdullah Uçgun, il merkezinde 8 noktada kurban kesini yapılabileceğini söyledi. Komisyon olarak Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde bayramlarını geçirebilmeleri, kurban kesim işlerinde sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Uçgün, Kurban Bayramı süresince gerekli kontrollerin yapılacağını ve belirlenen noktalar haricinde kurban kesilmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun açıkladığı kurban kesim yerleri şöyle:

“Pazartesi Pazarı Yanı Eski Köy Garajı

Yeni Niğde Evleri-Cuma Pazarı

Yeşilburç Yolu üzeri Kapalı Pazar

Özbelde Mevkii- Hakan Spor Tesisleri önü

Selçuk Mahallesi- Salı Pazarı boş alanı

Eski Zahire Pazarı- Hafife Hanım Camii yanı

Tarım Açık Cezaevi Mezbahanesi

Efendibey Mahallesi- Şerife Pelit Camii önü”

 

KURBANLIKLAR GEÇEN SENEKİ FİYATTAN, ARTIŞ YOK!

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşı rahatlatan açıklama Niğde fırıncılar ve kasaplar odası başkanından geldi.


Yem fiyatlarında yükseliş olmasına rağmen hayvan sayısındaki artış nedeniyle, kurban fiyatlarına bu yıl zam olmayacak. Kurbanlık fiyatları ile ilgili basın açıklaması yapan Niğde fırıncılar ve kasaplar odası başkanı Hanefi Güçlü; Saman fiyatlarının artması hayvan yetiştiricilerini sıkıntıya soktu. Samanla birlikte diğer girdi maliyetlerinin yükselmesi besicilerin umutlarını Kurban Bayramı'na bağlamasına sebep oldu. Buna istinaden Tespitlerimize göre geçen yılla oranla bu yıl küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarında artış yaşanmayacak dedi.Geçen yıl 400 TL ile 600 TL arasında satılan kurbanlık küçükbaş fiyatlarının yine bu yıl aynı fiyatlarda seyir edeceğini belirten Güçlü, büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatının ise 8 ile 9 tl arasında olduğunu söyledi.



YEM FİYATLARINA DUR DİYEN YOK!


Konuşmalarında hayvan yem fiyatlarına da değinen başkan Güçlü; 2009 yılında 30 TL olan yem fiyatının 2012 ye gelindiğinde 45 TL olduğunu ifade ederek 3 yılda yarı yarıya artan bu fiyatların  biran önce önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.


EKMEĞE ZAM YOK!


Elektrik ve doğalgaz’a yapılan zammın ardından yeni zamların özelliklede ekmek fiyatlarına gelecek zammın da kapıda olduğu söylentilerinin ise tamamen spekülasyon olduğunu ifade eden başkan Hanefi Güçlü; un fiyatlarının 43 liradan 53 liraya çıkması şuan için ekmek fiyatlarına etki etmediğini çıkan ekmek zammı söylentilerinin tamamen spekülasyon olduğunu söyledi.


AŞAĞIDAKİ VİDEO KURBANLIK KOYUN İLE KÖPEĞİN OYUNU
Selim GÖKEL'in Ojbektifinden

Editör: TE Bilişim