Bayram Namazı Niğde ve Bor ilçesi'nde 07:29'da kılınacak. 



 Kurban Bayramı Bayramlaşma programı açıklandı. Niğde Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Kurban Bayramı bayramlaşma programı 15 Ekim 2013 Salı günü ilk olarak saat: 12.00’da İl Jandarma komutanlığında başlayacak.


Program daha sonra sırasıyla Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım Açık Cezaevi ve Sevgi Evleriyle devam edecek.

Sevgi evlerinde protokol üyelerinin kimsesiz çocuklarla bayramlaşmasının ardından program Öğretmen evinde devam edecek.Protokol üyeleri saat: 14.10’da öğretmenevinde kamu görevlileri ve halkla bayramlaşacak. Buradaki bayramlaşmanın ardından program sona erecek.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kurban Bayramı kutlamalarını düzenleyeceği resepsiyon ile kabul edecek.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kurban Bayramının birinci günü olan 15 Ekim 2013 Salı günü saat 14.30’da Niğde Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenecek resepsiyonda tebrikleri kabul edecek.


NİĞDE VE BOR BELEDİYELERİ VE EMNİYETİ BAYRAMDA MESAİ YAPACAK


Niğde ve Bor Belediyesi Bayramda mesai yapacak... Her yıl olduğu gibi Bor ve Niğde'de kurban kesim merkezleri oluşturuldu. 

Zabıtalar kurban satış ve kesme yerlerini kontrol edecek. Vatandaşlar bayramda belediye hizmetleri konusunda 185 ve 153 numaralarından ulaşabilecekler. 

Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında kent merkezi ve şehirler arası yollarda uygulamaları sıklaştırıyor. Şehirler arası yollarda her 30 kilometre de bir trafik kontrol ekibi bulunacak. 

Bayramda  gerçekleşmesi muhtemel hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin vatandaşlarımızı uyardı. 




BOR İLÇESİ’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI 


Bor İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama da ; 15 Ekim Salı Günü yapılacak olan Bayramlaşma Programı saat : 12:00 – 12:30 saatlerinde Kamu görevlileri ve halka bayramlaşma yapılacak.

Öğretmenevindeki bayramlaşmanın ardından, 12:40 – 12:55 arasıda Garnizon Komutanlığı’nda, İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılacak bayramlaşma ise 13:05 – 13:20 arasında olacak. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığındaki 13:30 – 13:45 saatleri arasındaki bayramlaşmanın ardından 13:55 ve 14:10 arasında da Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bayramlaşma gerçekleşecek.


NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ KURBAN BAYRAMI MESAJI YAYINLADI.


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, gönüller arasında köprülerin kurulup, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının coştuğu, hoşgörü duygusunun hakim olduğu bir Kurban Bayramını birlikte kutlamanın engin sevincini yaşıyoruz.


Birlik ve beraberlik duygusunun gelişmesine, karşılıklı güven ortamının güçlenmesine vesile olan bayramımızın, tüm Dünyaya, Ülkemize ve İlimize güzellikler, mutluluklar getirmesini diler, tüm hemşehrilerimin bayramını kutlar; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Necmeddin KILIÇ
          Vali



Kavaklıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milleti birbirine yaklaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kavaklıoğlu, tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Milletçe birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz

Kavaklıoğlu mesajında şunları iletti: “Bizim gelenek ve kültürümüz zorda kalanlara destek olmayı, öksüz ve yetimlere sahip çıkmayı, yaşlılarımızı sevindirmeyi mazlum ve yoksulu korumayı, komşusu açken tok yatmamayı gerektirir. Tarihimizde bayramlarımız hep bir arada ve birlik içinde kutlandı. Bu bayramı da yine birlik ve dirlik içinde kutlamayı diliyorum”.




MİLLETVEKİL ÖMER SELVİ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Alemi’nin bayramını kutladı.

Bayramların insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, paylaşma ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı zamanlar olduğunu belirten Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Toplumsal birlikteliğin daha derinden yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu ve coşkusunu milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Dini bayramlar, insanların kırgınlık ve dargınlıklardan arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarına imkan sağlayan müstesna günleri ifade eder. Dolayısıyla bu günlerde, bayramın manasına uygun bir biçimde davranmalı, ayrılıkları aşarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Niğdeli hemşehrilerim olmak üzere Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”







AK PARTİ NİĞDE İL BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR'İN BAYRAM MESAJI

Ak Parti Niğde Teşkilatı adına İl Başkanı Emrah Özdemir Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Özdemir mesajında, kardeşlik ve paylaşma duygularına vurgu yaptı.

Ak Parti İl Başkanı Özdemir mesajında şunları kaydetti;

‘’Bizim kültürümüzde, komşusu aç yatarken tok yatmamak, mağdur ve mazluma sahip çıkmak, öksüz ve yetimi sevindirmek vardır. Bayramlarda bu duygularımızı en üst düzeyde sergilediğimiz önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir. ‘Allah’a yakınlaşmak’ adına kestiğimiz kurbanlarımızı muhtaç ve yoksullarla paylaşarak İslam’ın verdiği kardeşlik ve yardımlaşmak duygularını yaşadığımız bir zaman dilimindeyiz.  Bu bayram dolayısıyla yakaladığımız kardeşlik duygularımızı hayatın tamamına yaydığımızda, daha yaşanabilir ortam oluşacaktır.

Sevdiklerinden uzak olan ve bayramı buruk geçirenlerin, huzurevinde kalan yaşlılarımızın, bayramda kapısının çalınmasını bekleyen yaşlılarımızın da hatırlanması, bayram sevincini onlarında yaşaması için Teşkilat olarak yanlarında olacağız.

Bu bayramın birlik ve beraberliğimize, kardeşlik duygularımızın pekişmesine, huzurlu bir bayram yaşmamıza vesile olması dileklerimle, başta Niğdeli kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum’’


MHP NİĞDE İL BAŞKANLIĞI NURİ ERTAN'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 
Milliyetçi Hareket Partisi  Niğde İl Başkanı  Nuri Ertan,  İl Başkanlığı Yönetimi  adına vatandaşlarımızın   kurban bayramını kutladı.

MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan Kurban Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında birlik beraberlik mesajı  verdi.

 
Başkan Ertan  ;  Bayramlar insanları birbirine yaklaştıran, bir araya getiren ,  sevgi saygı ve birlik ve beraberliği pekiştiren  müstesna günlerdir .  Bayramlar aynı zaman da  dini sorumlulukların yaşandığı özel günlerdir.  Bilindiği üzere, her bayram bir gönül  alma, her bayram  kaynaşma ve yakınlaşma, dargınlıkların bitirilmesi, hoşgörü ve anlayışlı olma vesilesidir. 

 
Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, herkese Cebap-ı Allah’tan selamet, sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyorum. Kurban Bayramının Türk ve İslam coğrafyasında yaşayan kardeşlerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum “dedi. 





BOR İLÇE KAYMAKAMI ABDULLAH KÜÇÜK’ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI



Birlik ve beraberliğimizin en güzel sembollerinden olan ve herkese tarifsiz duygular yaşatan Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz.

Toplumsal yaşamımızda önemli bir yeri olan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı günlerdir.


Bayramlarda, insanı insan yapan değerler yoğun biçimde paylaşılır. Bu nedenle bayramlar insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır.


Bizleri ortak düşünce ve değerlerde buluşturan bayramlarda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.


Kurban Bayramı vesilesiyle tüm vatandaşlarımıza sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram diliyorum.


Abdullah KÜÇÜK
Bor Kaymakamı

******

BAŞKAN ERAT’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI



Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kurban Bayramı’nın tüm dünyaya huzur getirmesini diledi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, bayramın ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Mesajında, bayramların toplumsal yaşamda vazgeçilmez önem taşıdığını ifade eden Erat mesajında, "Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların artırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü böyle güzel günlerde temelleri atılan ya da kuvvetlendirilen birlik bağları kolay kolay bozulmaz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın en değerli anlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor ve şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya mutluluk getirmesini temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.

******

BOR CHP İLÇE BAŞKANI GEVREKÇİ KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, birlik ve huzur içinde nice bayramalara erilmesini diledi.

BOR Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi  Kurban Bayramı dolayısıyle yayınladığı bayram mesajında birlik ve huzur içinde nice bayramlara erilmesini diledi.

 

CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi şöyle dedi.” Öncelikle tüm halkımızın  Kurban Bayramı ilçe yönetim kurulum adına içtenlikle kutluyorum. Bayramlarımız sevginin ve  paylaşımın arttığı dönemlerdir. Ülkemiz ve komşularımızda yaşananlar göstermektedir ki biz birbirimizi daha çok sevmeli,anlamalıyız. Önderimiz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ile dini ve milli bayramlarımızı çoşku ile yaşıyoruz. Güzel ülkemizde dirliğimiz ve birliğimiz bozulmadan huzur içinde nice bayramlara erişmemizi diliyorum.

 Bayramlarda  ziyaretlerimiz,paylaşımlarımız ile  dünden gelen güzelliklerimizi yaşamaya devam edeceğiz. Ayrışmadan, kırılmadan, geleceğimizin iyi olması dileğimizdir.   Cumhuriyet Halk Partisi olarak varlığımız halkımıza hizmetti. Bizim hedefimizde  daha güzel daha mutlu daha hakça bir gelecek olmasıdır. Bayramlar bizleri yeniden bir arada olmamıza vesile olan güzel günlerdir.  Bayramlar da yükselen  bağlarımızın ülkemizin birliği ve geleceğinin güzel olmasına vesile  olmasını da diliyorum.”dedi  


********




BOR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ADNAN SOLAK'IN BAYRAM MESAJ

Kalplerin dostluk, kardeş­lik, sevgi saygı, acıma, yardımseverlik ve dayanışma duyguları ile dopdolu olduğu, nefretlerin eridiği, kinlerin  yok olduğu; düşmanlıkların, dargınlıkların sona erdiği, gurbet yolu gözleyen ana babaların  bayram vesilesiyle yüreklerine su serpildiği, akraba ve dostların, komşu ve iş arkadaşlarının ziyaret edilip güzel duyguların  yaşandığı   Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz.

Bu vesileyle mübarek Kurban Bayramının; Bor  halkına,okul idarecilerine, değerleri öğretmenlerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize sağlık, mutluluk, başarı ve huzur getirmesini temenni eder Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.




Adnan SOLAK
Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü


******

MHP İlçe Başkanı Şefik ÇALGIN’dan Bayram Mesajı

 

MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Mesajında;

 

Bayramlarımız; sevgi, saygı ve dayanışma duygularının pekiştiği, dargınlıkların sona erdiği, millet olma şuurunun geliştiği, kardeşlik ve dostluk bağlarının en güzel hissedildiği sevinç günlerimizdir. Manevi değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan  bu özel   günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her  gününe taşıyabilme çabasında olmalıyız.

 

Bu duygularla Türk-İslam Aleminin Kurban Bayramını kutlar; bayramın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini dilerim.

 

Şefik Çalgın
MHP Bor İlçe Başkanı



 ******

AK PARTİ NİĞDE GENÇLİK KOLLARI BAYRAM MESAJI

 

Ak Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı H. Emre Kesek, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama ile halkın bayramını kutladı.

 

Başkan Kesek mesajında, ‘Bayramlar, umut, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Bayramlar, bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız” dedi.


Kesek, “Yüce Allah'tan, mübarek Kurban Bayramının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için daha güzel yarınlara vesile olmasını, barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" diye konuştu.

******


MHP NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FİKRET ÇITIRGI BAYRAM MESAJI YAYINLADI


Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye Başkan A. Adayı Fikret Çıtırgı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Maneviyatın, duanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, buluşmanın müstesna anlarından birisi olan Kurban Bayramı’nın içler hüzünlü, gözler nemli de olsa kutlandığını belirten Başkan Çıtırgı, ‘Aziz milletimiz yüzyıllardır aynı safa giren, aynı ahlaki ve manevi vecibeleri benimsemiş, doğudan batıya, kuzeyden güneye benzer duyguları sahiplenmiş büyük bir aile olarak bayramları karşılamış ve müşterek hissiyatla yüceltmiştir’ diye konuştu.

Hem dini, hem de milli bayramlarımız bizi birbirimize yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren ve aramızdaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı dönemler olduğuna dikkat çeken Başkan Çıtırgı, ‘Bu itibarla millet hayatında önemli ve vazgeçilmez yerleri bulunmaktadır. İdrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nda dualarla yapılan ibadetlerin, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin bizi sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği açıktır.

Bayramlar vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır. Birbirimize daha çok yaklaşmanın; büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegâne yollarından biri tartışmasız bayramlardır.
Sevgi ve şefkatle küçükleri kucaklamak ve onları hediyelerle taltif etmek sevinçlerin ve umutların tekrar canlanmasına da vesile olacaktır. Bayram, hayallerimizin üstünü örten felaketlere karşı manevi direniş sahası olacak ve ümit ederim ki bize yeni mutluluklar kazandıracaktır. Hiziplerin, küslüklerin ve ihtilafların bayramın mana yüklü ikliminde sonuçsuz kalması, temelinden bitirilmesi en bariz dilek ve isteğimdir. İnancım odur ki, Türk milleti ebediyete kadar son yurdunda; bağımsız, onurlu ve milli değerlerine sahip çıkarak bayramlarını karşılayacak ve ayrılma çetelesi tutanlara asla fırsat vermeyecektir.
Birbirimize gösterdiğimiz sevgiler, karşılıklı olarak sunduğumuz ikramlar, şuurla destek verdiğimiz kardeşlik bağları hiçbir kötü emelin ve habis niyetin başını kaldırmasına müsaade etmeyecektir. Türk milleti sağlam ve emin adımlarla varlığını ve bütünlüğünü koruyacak yüksek erdem ve iradeyi tıpkı bayram coşkusunda olduğu gibi sonsuza kadar gösterecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her köşesindeki Niğdeli hemşehrilerimin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan diliyorum’ diye konuştu.

********

NİĞDE ÜLKÜ OCAKLARINDAN BAYRAM MESAJI


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus Kızıl Kurban Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.


Bazı duygular vardır yaşarsınız ama anlatamazsınız adına "Sevda" der geçersiniz.

Tıpkı bizim memleket sevdamız tıpkı bizim "Niğde Sevdamız" gibi.

Bor'dan Altunhisar'a, Çamardı'dan Ulukışla'ya, oradan Melendiz'e Kurban Bayramınız Mubarek Olsun.

"SEVDAMIZ NİĞDE !"

Yunus Kızıl
Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı


******



BORHABER.NET  Olarak Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 



Editör: TE Bilişim