Vali Yılmaz Şimşek yayınladığı mesajında; “Bilindiği üzere, 1 Mayıs her yıl ülkemizde emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve ülkemizin   kalkınmasında  büyük katkılar sunan emekçilerin “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır.          

Bu gün bir çok ülkede , birlik, beraberlik ve  dayanışma günü olarak kutlanan  1 Mayıs , işçinin alın terini, beden gücünü, göz nurunu, emeğin kutsallığını ifade eden , işçiyle işveren arasındaki sorunların çözümünde, hukuk kuralları çerçevesinde  hak arayışının bir simgesi olmuştur.

Millet olarak  emekçi kardeşlerimizin  bu  hak arayışına geçmişten bu güne kadar  saygı duyarak, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültüre sahibiz. Çünkü, ekonomi, sanayi , tarım, maden  ve pek çok alanda çalışan emekçi  kardeşlerimiz ülkemizin kalkınmasında önemli bir yere sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, emek ve alın teriyle ülkemizin kalkınmasında aktif olarak çalışan tüm emekçi  kardeşlerimizin, bu anlamlı gününü kutluyor selam ve sevgilerim sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim