5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle Niğde Valisi Necmeddin Kılıç bir mesaj yayınladı.
 
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç mesajında; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.

 
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır.

 
Kadınlarımız, aile kurumunun temel taşıdır. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir. Toplumsal yaşamın her alanında üzerlerine düşen görevlerin üstesinden gelmeyi bilen, en kutsal görevlerden biri olan annelik görevlerinin yanı sıra vatan savunmasında yer alarak üstün başarılar gösteren kadınlarımız, kendilerine gösterilen saygıyı fazlasıyla hak etmektedirler.

 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934’ten günümüze kadar kadınlarımız hayatın her alanında başarıyla görev almıştır. Ulu Önder Atatürk, “bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur” demiştir. Bugüne kadar ülkemizin gelişme sürecine büyük katkıda bulunan Türk kadını, bu katkılarını artırarak sürdürmekte kendine güvenen ve üreten bireyler olarak toplumsal yaşamı yönlendirmekte, yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılar kazanmaktadır.

 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların, bu anlamlı gününü en içteni duygularımla kutlar; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diler; saygılarımı sunarım”dedi. 


Editör: TE Bilişim