Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. 


Vali Necmeddin Kılıç mesajında;  10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile habercilik mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün 55. yılını kutlamaktayız.

Tarafsız, güvenilir, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.  Toplumun gelişimi ve  kalkınma süreci de hızla gelişen iletişim araçları ile etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının desteği ile daha hızlı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve İlimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, Gazeteciliğe fiilen emek veren, derdini ve sıkıntısını çeken, gece gündüz demeden haber peşinde koşan ve zor şartlar altında çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim" dedi. 


                                               
Editör: TE Bilişim