Vali Peynircioğlu, için Valilik bahçesinde karşılama töreni düzenlendi. Törene Niğde İl Jandarma Komutanı İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Adnan Türkdamar, Abdullah Ucgun, Kerem Süleyman Yüksel, Özgür Körükçü, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Kaymakamlar ve çok sayıda daire müdürü katıldı.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu makamında gazetecilere yaptığı açıklamasında; “ Bugün bismillah diyerek yeni vazifemize başlıyoruz. Allah’ım utandırmasın diyorum. Allah mahcup etmesin diyorum. Netice itibariyle bizim için en önemli kriter odur. Biz daha önce Niğde’ye birkaç defa nasip oldu geldik. Niğdeli çok tanıdıklarım, arkadaşlarım, dostlarım kardeşlerim var. Ben hepsinden memnunum gerçekten çok iyi insanlar tanıdım. Niğde’ye tayinim çıktığı belli olduğu zaman Niğde’ye alakası olan Niğde’ye yolu düşen Niğde’de bir şekilde çalışan akrabası olan vesaire pek çok değişik kişiler Niğde ile ve Niğdelilerle ilgili pek çok duygu ve düşüncelerini dinledim. Hep şunu dediler Niğde iyidir, Niğdeliler iyi insanlardır. Kötü diyene rastlamadım. Bu da beni çok sevindirdi. Benimde zaten izlenimlerim bu yöndeydi. Arkadaşlarımdan, dostlarımdan, kardeşlerimden gördüğüm kadarıyla da bu yöndeydi. Ama adeta fikir birliği ile bu şekilde bir kanaatim olması beni daha da memnun etti. Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Bizim için önemli olan çalıştığımız yerlerde dost ve seda bırakabilmektir. Pek çok değişik yerlerde vali yardımcısı ve kaymakam olarak görev yaptım.” dedi.

Vali Peynircioğlu, “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın ve bakanlar kurulu üyelerimizin takdirleriyle bundan sonra Niğde Valiliği görevimize başlamış olduk. Bizim için önemli olan vazifemizi en iyi şekilde yapabilmektir. Bizim için önemli olan Niğde’nin ve Niğdelilerin güvenliği, huzuru için elimizden geldiğince çalışmaktır. Kamu kurumlarıyla vatandaşlarımızın arasındaki mümkün olduğunca hoş bir seviyede tutmak. Niğde için ülkemiz için valilerimize, siyasetçilerimize, muhtarlarımıza ve kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Niğdeli hemşerilerimizin Ramazanını kutluyorum.” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim