Niğde Üniversitesine hayır sever işadamlarının yaptıracağı muhteşem bir cami temeli atıldı. Cami yaklaşık 2000 kişilik olacak ve önümüzdeki ramazan ayında hizmete girecek.
Niğde Üniversitesi 2010-2011 öğretim yılı açılışının ardından Niğdeli işadamları ve hayırseverlerin katkılarıyla muhteşem bir cami yapımı gerçekleştirilmesi için temel atıldı.
Niğde Üniversitesi kampus alanı içerisinde gerçekleştirilen temel atma törenine Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, bürokratlar ve davetliler katıldılar.
Niğde Üniversitesinin ihtiyacını karşılayacak olan üniversite camisi Koyunlulu işadamlarından, Hasan Aslan, Birko ortaklarından Fuat Tuğrul, Birko Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğu, Ultaş Genel Müdürü Mustafa Altunbaş, Niğdeli işadamlarından Emin Özdemir ve diğer hayır severlerin katkılarıyla gerçekleşecek.  Temel atma sırasında hayırseverler adına konuşan Erdoğan Mumcu,  böyle bir projeyi uzun zamandır düşündüklerini ve gerçekleştirme fırsatının bugüne rastladığını belirterek,
“Hayatımda Allah bana bir maddi imkan sağlasa da bir cami yaptırsam diye çok düşündüm. Böyle bir şeyi tek başıma yapamasam da bu konuda niyetli olan arkadaşlarımızı bir araya getirerek güzel bir eseri Üniversitemize, Niğde’mize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu konuda katkı sağlayan işadamı ve yatırımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. “ dedi.
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’de kısa bir konuşma yaparak, Niğde Üniversitesinin özgürlükler üniversitesi olacağını ve her konuda öğrencilerin bu standartlarda değerlendirileceğini söyledi. Görür, “ Üniversitede bir cami gerçekleşmesi bizim bir ihtiyacımızı karşılamış olacak. Fakat biz İş adamalarımızdan artık Niğde Üniversitesinde fakülte ve okulların yapımına da katkı sağlamasını bekliyoruz. “dedi.
Niğde Valisi Alim Barut’ta cami töreni sırasında yaptığı konuşmasında Üniversitelerde böyle bir caminin mutlaka olması gerektiğini vurgulayarak,
“- Ben Amerika’da bulunduğum süreler içerisinde oradaki üniversitelerde hem caminin, hem kilisenin hem de diğer ibadet edilebilecek mekanların olduğunu gördüm. Biz de de böyle olmasını gerekmektedir. Bu vesile ile böyle bir yatırımı Üniversite bünyesine kazandıran işadamlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’da temel atma töreninde kısa bir konuşma yaparak, üniversite içerisine yapılacak olan böyle bir eserin önemli olduğunu belirterek, caminin hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra törene katılanlar caminin minaresinin bulunduğu bölüme ilk harcın konması için düğmeye bastılar.
Niğde Üniversitesinin Futbol sahası tarafında bulunan bölümde iki katlı, iki minareli ve yaklaşık 2000 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Editör: TE Bilişim