Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü kapsamında Niğde Üniversitesi  tarafından bir anma töreni düzenlendi.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin’in konuşmacı olarak katıldığı programa Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Prof. Dr. Mustafa Keskin öncelikle Orta Asya ve Orta Avrupa tarihine değinerek Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin günümüzde bulunduğu stratejik ve siyasi konumla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Atatürk’ün Vefatının 74.Yıldönümünde Türkiye’nin Genel Görünümü hakkında bilgiler vererek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Mustafa Keskin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi hakikaten yorgun ve bitap düşmüş bir milletten bugün refah düzeyi yükselmiş sosyal adaletini Avrupa’da ki akranlarına göre gerçekleştirmek yolunda önemli mesafeler katletmiş olan bir Türkiye’ye gelinmiştir” dedi.

 

Atatürk’ün ilkeleriyle ve bıraktığı eserlerle birlikte sonsuza kadar yaşayacağını vurgulayan Prof. Dr. Keskin, Ulu Önder’in yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamamız ve anlatmamız için onu iyi tanımak gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Keskin, ayrıca fikirlerinden yararlanılarak geleceğimizin temelinin sağlamlaştırılabileceğini belirterek, O’nun emanet ettiklerini sonsuza kadar yaşatmalıyız dedi.

 

Prof. Dr. Mustafa Keskin konuşmasının sonunda, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran 74. yıldönümünü rahmetle minnetle şükranla andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun evsafı, onun beyin fırtınası yaptığı arkadaşları bize bir ülkü gösterdiler. Yurtta ve dünyada barış olan bu ülkü Türkiye Cumhuriyeti tarafından ilelebet yaşatılacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Editör: TE Bilişim