Niğde Üniversitesi'nde “Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyeleri ile Yeni Göreve Başlayan Akademik Personel” için tören düzenlendi. Törende 3 profesör, 16 doçent ve 30 yardımcı doçent olmak üzere toplam 49 öğretim üyesi cübbe giydi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Bayrak, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları,  idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, günümüzde kişiler, kurumlar ve kuruluşların rekabet edebildikleri sürece varlıklarını devam ettirebildiklerini ya da varolan yarış içerisinde kendilerine önemli yer edinebilme şansına sahip olduklarını belirterek, Niğde Üniversitesi’nin birçok alanda rekabet edebilir olması gerektiğini belirtti. Rekabet edemeyenlerin kısa süre içerisinde kendi kendini yok etme noktasına getirebileceğini ifade eden Rektör Görür, “En iyi öğrenciyi çekebilmek için rekabet etmemiz gerekiyor. En iyi akademisyeni çekebilmemiz, bünyemizde barındırabilmemiz için rekabet etmemiz gerekiyor. En iyi eğitimi verebilmek için rekabet etmemiz gerekiyor. En iyi araştırma imkânlarını sunabilmemiz gerekiyor. Tabi bütün bunları yapabilmek için her şeyden önce üniversitemizin çalışanlarının gerek idari personeli ile gerek akademik personeli ile tüm çalışanlarına huzurlu ve güvenli bir ortam sağlaması, o ortamı da sürdürülebilir hale getirmesi gerekiyor. Bunu yapabilmek için tabi ki yönetimlere önemli görevler düşüyor. Ancak sadece yönetimlerle bunun yürütülebileceğini düşünmekte bildiğiniz gibi çok doğru bir yol olmayacaktır. Çünkü bu topyekûn bir üniversitenin kalkınma mücadelesi olmak durumundadır” dedi.

Personelin memnuniyetini sağlayabilme adına bütün motivasyon araçlarını üniversitenin devreye sokması gerektiğini belirten Rektör Görür, “motivasyon araçlarından birtanesi bu ve benzeri etkinlikler düzenleyerek birlikteliğimizi güçlendirebilmek ve insana değer verdiğimizi, çalışanlarımıza kıymet verdiğimizi gösterebilmekten geçiyor. Geçen hafta da iki emekli hocamızı uğurlarken yine aynı noktadan yola çıkarak aynı şeyleri hedefledik. İlk defa geçen sene biliyorsunuz bu tür akademik yükselmeleri burada birlikte yaşadık şimdi de ikincisini yaşayacağız. Umuyorum ki bundan sonra ki süreçte de her yıl bu tür etkinlikleri tekrar tekrar yerine getirmek sureti ile gelenekselleştirmeyi ümit ediyoruz.  Çünkü her zaman söylediğim gibi birçok konumda olduğu gibi üniversitelerde de kültürler oluşmadığı gelenekler oluşmadığı sürece yasa ve yönetmelikler ile sınırlı kalarak kurumları yönetmek gerçekten zor bir iş. Bu yüzden biz Niğde Üniversitesi kültürünü, Niğde Üniversitesi geleneklerini eğer yerleştirip yaşatabilirsek inanıyorum ki o zaman Niğde Üniversitesi ciddi noktalara gelecektir. Artık üniversitelerin özgürlükler kapsamında yasa ve yönetmelikler ile değil gelenekleri ile yönetilir hale gelmesi son derece önemlidir. Bu açılardan da baktığımızda bu tür etkinlikler gerçekten hepimiz için üniversitemiz için Niğde için ciddi önem arz ediyor” diye konuştu.

 Rektör Görür’ün konuşmasının ardından 3 Mart 2010 tarihinden itibaren Üniversitemizde öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman ve uzman kadrolarında göreve başlayan öğretim elemanlarının isimleri okunarak projeksiyon ile salonda bulunan perdeye yansıtıldı.

Profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanına yükseltilen ve atanan öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ve belge takdimi ile devam eden törende Profesörlüğe yükseltilerek atanan 3 öğretim üyesine cübbelerini Rektör Prof. Dr. Adnan Görür giydirdi.

Doçentliğe atanan 16 öğretim üyesine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Murat Alp cübbe giydirirken, yardımcı doçentliğe atanan 30 öğretim üyesine cübbelerini Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Şaşmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sair Kahraman giydirdi.

Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve belgelerinin takdiminin ardından toplu olarak fotoğraf çektirildi.

Tören kokteyl ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim