Niğde Üniversitesi Senato üyeleri "Niğde Havaalanı İstiyor" isimli imza kampanyasına destek verdi.

Niğde Üniversitesi Senatörleri senato toplantısının ardından Niğde Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlatılan "Niğde Havaalanı İstiyor" isimli imza kampanyasına destek vermek amacıyla gazeteciler cemiyetinin Dr. Sami Yağız Caddesi'nde kurduğu kampanya standına gitti.

Senato üyeleri imza atarak kampanyaya destek verdi.

Ziyarette, havaalanının yapılması için gereken desteği vereceklerini söyleyen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Görür: "Havaalanın olmaması Niğde'nin büyük kazanımları elinden kaçırmasına neden oluyor. Bu da üniversitemize doğrudan zarar vermektedir" dedi.

Görür, 2015 yılı itibariyle öğrenci sayısının 22 bini aştığını belirterek, "Üniversite bünyesinde açılan kongre ve kültür merkezlerinde büyük organizasyonlar gerçekleştirilecek duruma geldi. Niğde'nin en büyük eksikliği havaalanı olacak. Havaalanı sorunu çözüldüğü takdirde çok daha büyük organizasyonlar, sempozyumlar ve bilimsel toplantılar yapabilecek. Havaalanının olmaması bizim önümüzde ciddi bir engel" dedi.

Çevre illerdeki havaalanlarını kullanmakta zorluk yaşadıklarını sözlerine ekleyen Rektör Görür, "İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerden gelen insanlar, Kayseri ve Adana'daki havaalanlarını kullanmak zorunda kalıyor. Oradan Niğde'ye karayoluyla gelmeleri zaman kaybına yol açıyor. Kısacası havaalanın olmaması Niğde'nin büyük kazanımları elinden kaçırmasına neden oluyor. Bu da üniversitemize doğrudan zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.




Editör: TE Bilişim