Niğde Üniversitesi öğrencileri Çınar Cafe olarak adlandırılan bölegenin etrafında toplanarak arkadaşlarının ve onların ailelerinin acısını bir kez daha paylaştı.Bugün saat 15:30 ‘da Kur’an-ı Kerim okudular ve dualar ettiler.


Haber Kamera : Hüseyin Yıldız 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ ündekatıldığı etkinlikte bir çok üniversitesi öğrencisi arkadaşlarının anısı için toplandı ve bir grup öğrenci Kur’an-ı Kerim okudu.


Okunan Kur’an ‘ın ardından edilen dualara hep bir ağızdan ’’Amin’’ denildi. Prof. Dr. Adnan Görür katılan öğrencilere teşekkür etti ve etkinlik sona erdi. 



KAZA NASIL OLDU?

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre kazanın nasıl meydana geldiği belli oldu. İddiaya göre Erciyes Dağı Tekir Yaylası’ndan inişe geçen Durmuş Ozan yönetimindeki 51 AR 105 plakalı midibüs, sürekli frene basıldığı için balataları ısındı. Balatalar ısı nedeniyle şişince fren sisteminin tutmadığı öne sürüldü. Sürücü Ozan, aracın frenlerinin bozulduğunu anlayınca Hacılar İlçesi Mezarlık mevkisindeki evin duvarının yanı başındaki elektrik direğine çarparak durdurdu. İçinde 35 yolcu bulunan, direğe çarparak duran minibüsten yaralı olarak kurtulan öğrencilere ve sağlık görevlilerini getiren ambulansın sürücüsü İbrahim Soytaş’a da arkadan gelen yine Niğdeli öğrencileri taşıyan Adem Akpınar yönetimindeki 51 HV 762 plakalı minibüs çarptı. Katliam gibi kazada öğrencilerin bazılarının ezilerek öldüğü belirlendi.


Editör: TE Bilişim