Niğde Üniversitesi Senatosu darbe girişimcilerine tepki gösterdi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, akademik ve idari personel ile birlikte yürüyüş yaptı.

Niğde Üniversitesi Aşağı Kayabaşı Yerleşkesinde başlayıp Niğde Hükümet Meydanı’nda sona eren yürüyüş sonrası saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi Senatosunun milli birlik ve demokrasi Bildirisini kamuoyuyla paylaştı.

Rektör Görür, 15 Temmuz 2016 günü FETÖ terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ve destekçilerinin alçakça ve haince Devletimize ve Milletimize karşı düzenlemiş oldukları kalkışma nedeniyle Niğde Üniversitesi Senatosu’nun 16 Temmuz 2016 günü saat 10.00’da toplanarak, 'Milli Birlik ve Demokrasi Bildirisi' yayınladığını ifade etti.

Senatonun bildirisini okuyan Rektör Görür, “Bu millete ve onun iradesine kıymak isteyen, salya saçan vatan hainlerine ve ihanet şebekelerine yüce Milletimiz Devletiyle birlikte asla izin vermeyecektir. Devletimiz ve milletimiz bu badireleri atlatacak güç ve kudrete sahiptir” dedi.

Rektör Görür, “Kendi milletinin, kendi polisinin canlarına kasteden, kendi Devletinin kurumlarını bombalayan, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış vatan haini bir güruhun bu Milletin askeri olması bir yana, insan olarak anılması dahi mümkün değildir. Tarihi boyunca hiçbir saldırıya uğramamış Gazi Meclisi dahi pervasızca bombalayan vatan hainleri ne yazık ki bu millete ikinci bir İstiklal Harbini yaşatmak istemiştir. Bunun bedelini en ağır şekilde elbet ödeyeceklerdir. Yedi düvele karşı yokluk içinde savaşarak İstiklalini kazanmış yüce Türk milleti iradesini asla çapulcu teröristlere teslim etmeyecektir. Yüce Milletimiz bu saldırıyı gerçekleştirenleri asla unutmayacaktır, unutmamalıdır. Ülkemizi kaos ortamına sürüklemek, geleceğimizi karartmak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şerefsizce, alçakça ve haince yapılan her türlü saldırıya karşı milletçe karşı koymak ve vatan hainlerini asla unutmamak herkesin milli sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.


 
Editör: TE Bilişim