Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı Nevruz kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi.

 

 “ Nevruz Bayramı, kadim Türk yurdu Doğu Türkistan’dan başlayıp dünyaya yayılan bir dirilişin bayramıdır. Türklerin Ergenekon’dan çıkışının coşkusunu Türk kültürüne bağlı olarak kutlamak, aynı zamanda bizlerin geleneklerimize saygısını ve göreneklerimize bağlılığını gösterdiğinden son derece önemlidir.

 

Her şeyden önce Nevruz’un birleştirici özelliği her bağlamda üzerinde önemle durulması gereken başlıca özelliğidir. Nevruz ateşi ayrıştırmak değil bütünleştirmek için yakılan bir ateştir. Nevruz, bölünme hevesinin değil, baharın coşkusu, Türklerin heyecanıdır. Yeniden doğuşun sembolü olan Nevruz, aynı zamanda bir birlik ve bereket demektir. Kafkaslar’da yakılan Nevruz ateşinin sıcaklığı Sibirya’yı ısıtmaktadır, Doğu Türkistan’daki Nevruz ateşi Balkanlar’ı sevindirmektedir. İşte, bu yüzden Nevruz Bayramı, Türk varlığının vazgeçilmez bir parçasıdır. Türk topraklarında asırlardır süren Nevruz coşkusunu aslından başka şekillere sokma telaşına girmek, Nevruz’un milli ögelerini kendi yalanları için tarihin gerçeklerinden koparmak istemek aymazlıktan başka bir şey değildir.” denildi.

 

Editör: TE Bilişim