Niğde Ülkü Ocakları  MHP'li Niğde Belediye Meclis üyelerinin Niğde' deki işyeri isimlerinin Türkçe olması konusunda verdikleri önergeyi destekleyen bir bir açıklama yaparak Türkçe konusundaki hassasiyetlerini dile getirdiler.

Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Gencer konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Medeniyet oluşumunda en önemli iki unsur dil ve kültürdür. Dil ile kültür arasındaki bağ çok güçlüdür. Tarih, diline gerekli önemi veren milletlerin kültürlerinin de o oranda geliştiğini göstermektedir.

Türk Dili, dillerin en eskilerinden ve en zenginlerindendir. Türkçeyi bilinçli kullanma konusunda Atatürk: “Türk dili dünyada en güzel , en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır” demiştir. 
Niğde Ülkü Ocakları olarak Niğde Belediye Meclisi üyesi Cumhur Durmaz'ın Belediye Meclisi'ne verdiği İşyeri adlarının Türkçe olması konulu öneriyi destekleyerek, işyeri adları Türkçe olan işyeri sahiplerine Türk Bayrağı hediye ederek hassasiyetleri için kendilerine teşekkürlerimizi bildirdik.

Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda milletimizin güzel dilimiz Türkçenin kullanımında daha bilinçli davranmasını temenni ediyoruz" dedi. 



Editör: TE Bilişim