Niğde Ülkü Ocakları darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerimizi ocak binasında dualarla andı.

 Niğde Ülkü Ocaklarından konu ile ilgili yapılan açıklamada;      ''Bilindiği üzere 15 Temmuz akşamı Ülkemiz bir askeri kalkışma ve darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Büyük Türk Milleti, TSK içine yerleştirilen ve konuşlanan Cuntacı zihniyetinin Demokrasi düşmanlığı ile karşılaşmış,  Devlet'in bütünlüğüne saldırılmasına ve Milletin egemenliğine, özgürlüğüne vahşice eylemler yapılmasına şahit olmuştur.

     Olayların TSK ile hiç bir bağlantısı olmadığı, bunun iç ve dış mihraplar tarafından planlanan hain bir operasyon olduğu kısa zamanda anlaşılmış,  ve Yüce Türk Milletinin bu Kalkışmaya engel olma hakkı doğmuştur. Tankların karşısına ve Cuntanın namlusuna göğsünü siper eden Yüce Türk Milleti şanlı tarihine bir örnek daha katmıştır. Yine bu kanlı ve hain planın deşifre olması ardından kolluk kuvvetlerimiz olan askerlerimiz ve polislerimiz olaylara karşı derhal müdahale etmiş, darbe girişimine Vatandaşlar ile yan yana mücadele etmiş ve bize birliği, beraberliği ve Demokrasinin birleştirici gücünü tekrar  göstermiştir. Ne yazık ki müdahale sırasında 173 Vatandaş, 62 polis ve 5 asker şehitlik mertebesine ulaşmıştır.  Şehitler içerinde ki bir isim vardır ki, darbe girişimine ilk kurşunu atmış ve gizli planın oraya çıkmasını sağlamıştır.  Bu isim Niğdeli Demokrasi Şehidimiz Ömer Halisdemir'dir. 

Bu olaylar sonucu Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz Perşembe akşamı tüm il ve ilçe Ocaklarımız da Demokrasi Şehitleri adına Kuran-ı Kerim Tilaveti  yapılarak Mevlidi Şerif okutulması kararı almıştır. Niğde Ülkü Ocakları olarak, bu uğurda Şehit olan Asker, Polis ve Vatandaşlarımızı dualar ile anarak  üstümüze düşmüş bir vazifeyi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.      Niğde Ülkü Ocakları olarak, Yüce Türk Milletine kayıplarından dolayı başsağlığı ve sabırlar diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz." denildi.



 
Editör: TE Bilişim