Fahri trafik müfettişliği uygulaması ile Niğde trafiğinin yeni üçüncü gözleri sürücüleri kontrol edecek. Niğde’de daha önce 84 olan Fahri Trafik müfettişi yeni görevlendirmelerle 149’a çıkarıldı. Bu konuyla ilgili Niğde Valiliği bir basın açıklaması yaptı.

 

Niğde Valiliğince yapılan basın açıklaması şu şekilde; “Her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında can vermekte, on binlercesi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bu sorunla mücadelede başarılı olabilmek Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafiğin denetiminden ve yönetiminden sorumlu polisimize yardımcı olmak, toplumumuzun maddi ve manevi varlığını tahrip eden trafik facialarını asgari seviyeye indirmek için alınan tedbirler kapsamında; 03 Nisan 2013 tarihinde yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu 4. Toplantısında 4.273 Fahri Trafik Müfettişi müracaatı onaylanarak, Ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de Fahri Trafik Müfettişi sayısı artırılmıştır.  

 

İlimize yeni görevlendirilen 65 fahri trafik müfettişi, 10-14 Haziran 2013 tarihleri arasında eğitimleri tamamlanarak kimlikleri verilip göreve başlamıştır. Yeni fahri trafik müfettişleri ile birlikte ilimizde toplam 149 fahri trafik müfettişi görev yapmaktadır.

 

Fahri Trafik Müfettişliği projesinin amacı, tespit ettikleri trafik suçları ile ilgili Trafik Suçu İhbar Tutanağı tanzim edip, süresi içerisinde trafik kuruluşlarına teslim ederek, kural ihlali yapan sürücülere gerekli cezai işlemlerin uygulanıp, trafik güvenliğinin tesis edilmesidir. Fahri trafik müfettişliği uygulaması trafik sorununun çözümü için devlet-vatandaş işbirliğinin bir uygulama şeklidir.

 

Vatandaşlarımızın araç kullanırken kendi can ve mal güvenlikleri açısından trafik kurallarına uyulmasını alışkanlık haline getirmeleri, kural ihlallerinin sürekli trafik ortamında bulunan Fahri Trafik Müfettişlerince de denetlendiğinin bilinmesi ve sürücülerin mağdur olmamaları için trafik kurallarına uymaları kamuoyuna saygı ile duyurulur”

Editör: TE Bilişim