Niğde İl Özel İdaresi Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen törenle yeni katılan araçlar hizmete alındı. Araçların açılış kurdelesini Vali Âlim Barut ve beraberindekiler kesti.
Niğde İl Özel İdaresi Hizmet Binası’nda düzenlenen törenle İl Özel İdare araç filosuna yeni katılan 4 araç satın alındı.
İl Özel idaresi bünyesinde 1 adet Hitachi 2x190W Ekskavatör, 1 adet JCB 4 CX Lastik Tekerli Yükleyici, 1 adet Wolkswagen otobüs ve 1 adet Isuzu Pikap aracın açılışı yapıldı.
Törene Niğde Valisi Âlim Barut, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi yetkilileri ve çalışanları katıldı.
Hitachi 2x190W Ekskavatör, JCB 4 CX Lastik Tekerli Yükleyici il özel idare imkanları ile araç filosuna dahil edilirken, Wolkswagen otobüs ve Isuzu Pikap özel bir banka ile yapılan anlaşma neticesinde idarenin tasarrufunda bulunan % 30’luk promosyon dilimden bedeli karşılanmak suretiyle araç filosuna katıldı.
Araçların hizmete alma töreninde bir konuşma yapan Vali Barut, il özel idaresinin imkanları dahilinde ve bütçe çerçevesinde elinden gelen gayretle hizmetlerini sunduğunu belirterek, ekonomik ömrü dolan araçların teknolojinin son imkanlarıyla donatılan araçlarla yenilenmesinin hizmetlerin verimini önemli ölçüde arttırdığını kaydetti.
Barut, iki aracın özel idare imkanlarıyla, iki aracın da promosyon gelirleriyle idareye alındığını ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti,
“İdaremiz bütçe imkanları doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl içinde planlanan işler bugün geldiğimiz noktada yaklaşık % 80 oranında tamamlanmış durumda. Yıl sonuna kadar tüm işler tamamlanacak.
İdaremiz projelerinin hızlı ilerleme sebeplerine bakıldığında bunlardan birisinin de araç filosunun gücü olduğu görülmektedir. Eski ve ekonomik ömrünü dolduran bir aracın 30 günde yaptığı bir işi yeni araçlarla beş günde tamamlıyoruz. Bu son derece memnuniyet verici.
İdaremize bu araçların mal oluşları ise şu şekilde gerçekleşmiştir. Ekskavatör için 307.000,00 TL, Lastik Tekerlekli JSB için 131.000,00 TL idare bütçesinden, Otobüs için 68.000,00 TL ve pikap için 55.000,00 TL promosyon gelirlerinden sağlanmıştır.”
 
Editör: TE Bilişim