Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü, 09.10.2019 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine karşı başlatılan “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili bir destek mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda;

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yüzyıllardır olduğu gibi yine mazluma umut ışığı olmak ve zalimi yerle yeksan etmek için,ülkemizi ve Suriye’deki masum halkı tehdit eden PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı “Barış Pınarı Harekatı”nı başlatmıştır.

Türk Ordusu tarih boyunca Türk Milletinin bekasından ve güvenliğinden ödün vermediği gibi bugün de Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan, “Barış Pınarı Harekatı”nı gerçekleştirerek, ülkemizin güvenliği, bölgemizin barış ve istikrarı için, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkını kullandığını ve mazlum halkların savunucusu olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Güçlü Türkiye hedefi ile çıkılan yolda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, Devletimizin ve Milletimizin yanında, zalimin tam karşısında yer alan “Ömer Halisdemir Duruşumuz” her daim baki kalacaktır. Ülkemizin varlığını, birliğini ve dirliğini tehdit eden terör unsurlarına karşı başlatılan, mazlum Suriye halkına terörden temizlenmiş, huzur içinde yaşayabileceği güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla icra edilen “Barış Pınarı Harekatı”nı destekliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim