Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Camilerin ülkemizin tapu senedi olduğunu söyledi.


Gürpınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki ana temasının"camii, kadın ve aile" olduğunu ifade etti.


Gürpınar: "bir ailenin dilerse eşiyle birlikte çocuklarıyla birlikte camiye gidebilmesini orada huzur ve mutluluk içerisinde bu ibadetlerini ifa etmelerini sağlamaya çalışma yönünde bir takım programlar, sempozyumlar ve paneller düzenlemek suretiyle kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyoruz" dedi.


Camilerde kadınlarında rahatlıkta abdest alabilecekleri namaz kılabileceği alanların bulunması gerektiğini vurgulayan Gürpınar,: "Camilerimiz mimari ve estetikleriyle ve kullanış yönüyle de çok önemlidir. Kadınlarımız rahatlıkla abdest alabileceği namaz kılabileceği alanların düzenlenmesi gerekmektedir. Hatta karı koca camiye geldiklerinde onların yanında bir çocukları varsa onlarında cami etrafında oynaya bileceği bir alanda olmalıdır. Bunlar camiyi daha fonksiyon hale getirmektedir" dedi.


Gürpınar açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "caminin kaynaştırıcı, birleştirici, sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı o ibadet ikliminin cenaba hakka ibadet edilirken, aynı zamanda insanların birbirlerini sevme sayma karşılıklı hak ve hukukunu anlama adına da bir takım güzellikleri perçinlediği bir gerçektir. Camiler bir medeniyet harikasıdır. İnşası mimarisi, kullanımı itibariyle yerine göre bir mekteptir, okuldur, eğitim mekanıdır, bir ibadet mekanıdır. Aynı zamanda camiler bizim hürriyetimizin, istiklalimizin de bir sembolüdür. Camiler ülkemizin tapu senetleridir".



Editör: TE Bilişim