Niğde'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Niğde'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Niğde Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programında Vuslat Anaokulu öğrencilerinin Çanakkale konulu gösterisi izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Niğde Fatih Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programda Çanakkale’de yaşananlar yeniden canlandırıldı.


Programa Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, öğrenciler, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci yaptı.


Ekinci konuşmasını, “Çanakkale Geçilmez” sözüyle şahikalaştırılan büyük destan işte böyle yazılmış, bu şuur ve sarsılmaz iman ile kazanılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.” diyerek tamamladı.


Konuşma ve şiirlerin ardından Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan “Sadakat Hüseyin” isimli tiyatro oyunu ile Vuslat Anaokulu öğrencilerinin gösterisi büyük ilgi gördü. Tiyatro gösteriminin ardından Fatih Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenleri tarafından düzenlenen Çanakkale konulu mektup ve şiir yarışmasında 1. Olan Rabia Aydoğan’ın yazdığı “Gidip de Dönemeyen Mehmedim” isimli mektup ve Ayşe Baykan’ın yazdığı “Çanakkale” isimli şiir okundu .


Programın son kısmında başta Niğde Valisi Âlim Barut olmak üzere kurum müdürleri tarafından seslendirilen “Çanakkale Şehitlerine” şiiri de salondakiler tarafından büyük beğeni topladı.


Kültür merkezindeki program, programı hazırlayanlara ve emeği geçenlere çiçeklerin takdim edilmesi ile son buldu.
 


Editör: TE Bilişim