Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Teknopark’ı ziyaret ederek Niğde Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ile bir araya geldi ve Niğde Teknopark ve Teknopark bünyesinde faaliyet göstermekte olan firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ayrıca Milletvekili Selim Gültekin’e ziyaretleri esnasında, Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Niğde Sanayi ve Teknoloji Niğde İl Müdürü Metin Bitim ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Niğde İl Müdürü Niyazi Güzenmez eşlik etti.

Niğde Teknopark’ın son zamanlardaki artan doluluk oranı ve geçtiğimiz yıl tüm Teknoparklar arasında yapılan performans endeksi değerlendirmesinde göstermiş olduğu başarısının da gündeme geldiği ziyaretlerde, önümüzdeki dönemde Teknopark bünyesinde yapılması planlanan prototip merkezi ve yazılım atölyeleri ile ilgili olarak Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ile de önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

Ziyaret programı enerji alanında faaliyet gösteren “Faradx Enerji Teknolojileri”, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren “Balkan Savunma”, Okka Türk Kahve Makineleri ile yüksek oranda ihracat gerçekleştiren “Arzum Elektrikli Ev Aletleri” ile yazılım alanında çalışmalar yapan “Obctek” firmalarının ziyaret edilmesi ve firmaların devam eden projeleri hakkında bilgi alınması ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim