Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında Türk Kızılay Niğde Şubesi ekipleri, mahalle mahalle dolaşarak yaklaşık 5 bin vatandaşın yemek ihtiyacını karşılıyor.

Türk Kızılay Niğde Şubesi Başkanı Kemal Gençoğlu; “ Yaklaşık 25 gönüllü, sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirdikleri dağıtımları hem kendi hem de vatandaşların sağlıklarını korumak için yüksek hijyen önlemleriyle sürdürdü. Yurt dışından gelen 650 misafir,150 personel 2’inci Yurt dışından gelen 800 misafir+200 personel sabah, öğle, akşam ve sahur yemek hizmeti verilmiştir” dedi.

Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi Başkanı Gençoğlu, Ramazan ayından önce de ihtiyaç sahibi ve kimsesizler için sıcak yemek hazırladıklarını belirterek, "Sulu, katı, salata ve tatlıdan oluşan yemeklerimizi her gün öğle saatlerinden itibaren sefer taslarına doldurarak bunları kapı kapı dolaşarak dağıtıyoruz. Sefer taslarına koyup gönüllülerimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz olarak mahalle mahalle tespit ettiğimiz ailelerimize teslim ediyoruz. Sokağa çıkma yasağı döneminde de her gün 5 bin civarında vatandaşımıza yemek dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza evde kalmaları ve ne ihtiyaçları varsa bize bildirmeleri konusunda telkinde de bulunuyoruz. Telefon numaralarımızı verip aramalarını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim