Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Efendibey Kentsel dönüşüm alanında 1 tane cami olduğunu ve 10 bin konutun olduğu bölgeye yetmeyeceğini söyledi. 
Kentsel dönüşüm alanında yaklaşık 6 bin konuta hak sahipleri önümüzdeki aylar içerisinde taşınmaya başlayacak. Ancak alanda bulunan 4 eski camiden 3’ü yıkıldı. TOKİ tarafından yapılan bir caminin o bölgeye yetmeyeceğini ifade eden Müftü Gürpınar, “Alanda vatandaşlar evlerine yerleştiğinde camii sıkıntısı olacak. Biz Niğde Valiliği, Belediyemizin önderliğinde hızlı bir şekilde bir çalışma yapılarak hayırveser vatandaşlar tarafından cami yaptırılması gerekiyor.”dedi.

Cami yaptırmak isteyen hayırseverleri beklediklerini belirten Müftü Gürpınar açıklamasında şunları söyledi; “Kentsel dönüşüm alanı içerisindeki 4.camimizle ilgili bir takım çalışmalar var . O bölgede yeni, gerek TOKİ tarafından, gerekse özel Müteahhit tarafından yeni konutlar yapılıyor. Yaklaşık o bölgede 10 Bin konut inşaatı devam ediyor. Bahsettiğimiz Sürmeli, Fesleğen ve Çınarbağ camilerimizle ilgili gerek bizim ilk koordinasyon kurulu toplantılarında gerek Valimizle gerek Belediye başkanımızla zaman, zaman yaptığımız toplantılarda bu konuyu sık, sık dile getirdik. Bu camiler artık yeni kentsel dönüşüm alanına yetmez. Hem küçük, hem teknik olarak mimari açıdan çok uygunsuz yapılar olarak orda garip ucube yapılar olarak kaldılar. Bu camilerin yıkılıp yerine daha fonksiyonel, içinde kuran kursu bulunan daha geniş kapasiteli o bölgedeki vatandaşlarımızın, sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek camilerin elbette yapılması gerekir. Bu konuda bir takım yazışmalar yaptık. Belediye Başkanlığı’na yazılar yazdık. Onlar TOKİ’ye Sürmeli caminin yıkılıp yerine 2 katlı bir bina yapılması için bir yazışma yaptılar ama henüz sonuç alınamadı. Fesleğen caminin yıkılarak yerine daha büyük caminin yapılmasında taleplerimiz var. Projeler ne aşamada daha bilmiyoruz. Tabi orada TOKİ ve Belediye arasında anlaşmalar çerçevesinde bu işler yapılabilir. Bu konudaki gayretler devam ediyor ama burada belki 1 yıl sonra oradaki binaların içinde vatandaşlarımız oturduğunda ciddi sancılar olacak, cami ihtiyacı iyice belirgin hale gelecektir. Bugünden tedbirlerin alınması ve gönüllü vatandaşlarımızca buralara cami yapımına gerek valiliğimiz, gerek müftülüklerimiz, ve gerekse belediye başkanlığımızca önderlik yapılmalıdır.”
Editör: TE Bilişim