Niğde’de kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece saatlerinde hafif başlayan kar yağışı öğleye doğru şiddetini arttırdı. Kent merkezinde kar kalınlığı 5 cm ulaşırken yüksek kesimlerde 15 cm’yi buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamalarda, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri için bugün akşam saatlerinde itibaren yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Niğde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği Niğde merkez ve ilçelerindeki köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullar, resmi ve özel anaokulları ile destekleme ve yetiştirme kursu veren özel ve resmi okullarında yüz yüze eğitime iki gün ara verildi.

METEOROLOJİ'DEN 7 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji; Sivas, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan uyarıda, İç Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer alan Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas'ta bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer yoğun (15-30 santimetre) kar yağışının etkili olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamasına göre, soğuk havanın ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar 8 ila 15 derece azalacak. Hava sıcaklıklarının; Çarşamba (17.02.2021) ve Perşembe (18.02.2021) günleri ise doğu bölgelerde 8 ila 15 derece azalması bekleniyor. Meteoroloji açıklamasında "Söz konusu sıcaklık düşüşünün hafta sonuna kadar etkili olması beklendiğinden, buzlanma ve don hadiselerinin neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Editör: TE Bilişim