AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a ulaştırılan konulardan birisi de Niğde Kalesi ve çevresi restorasyon işi oldu.
 
İLK KEZ BU KADAR YAKLAŞILDI
 
Geçmiş dönemlerde de defalarca gündeme gelen fakat bu kez ilk defa ciddi adımların atıldığı da belirtilen toplantı ve görüşmelerde olumlu bir sonuca ulaşıldı.
 
ÖZDEMİR: KALE ÇEVRESİ RESTORE EDİLECEK
 
Gerçekleşen ziyaretler ve görüşmelerde Niğde İle ilgili Niğde Kalesi ve çevresi yeniden gündeme gelerek gerekli konular ele alındı.
 
Konu ile ilgili olarak bilgiler veren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Kale Çevresinin restorasyonunu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a tüm hatları ile ilettik. Bu konuda neler yapılabileceğini konuştuk. Kale çevresinde bulunan tescilli binalar korunarak, diğer binaların tamamı temizlenecek. Kale çevresinde bulunan hak sahipleri ile birlikte görüşülüp TOKİ aracılığıyla yeni evlerine taşıyacağız. Bu işler başlar başlamaz kısa sürede bu çevre yep yeni bir yaşam alanı haline gelecek” dedi.
 
KAFETERYA, GÜVENLİK VE AYDINLATMA
 
Niğde Kalesi’nin bütün güzelliklerinden faydalanabilmek için tüm imanların sağlanacağını belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu bölgede ciddi bir güvenlik önlemi alarak çevresel aydınlatmayı da güçlendirerek Niğde Kalesinin surları dışında bulunan kafeterya ve çay bahçesini  yeniden hayata geçirip Niğde halkının bu güzlelikte bir alanı doyasıya kullanmasını hedefliyoruz. Kale ve çevresi herkesin rahatlıkla gelebileceği ve doyasıya zaman geçireceği yep yeni bir merkez haline gelecek” diye konuştu.
 
ERGUN: FAYDALI GÖRÜŞMELER SAĞLANDI
 
Ziyaretle ile ilgili AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun sosyal medya hesabından: “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u ziyaret ederek Niğdemize yapılacak olan yatırımlar hakkında istişarelerde bulunduk. Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile de faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza misafirperverlikleri ve yakın ilgileri için teşekkür ediyorum” dedi.
 
GÜLTEKİN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 
Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise: Büyüyen Şehir Niğdemiz için bütün yatırımların takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKDOĞAN'DA , ESKİ VEKİL ÖZEGEN'DE KALE VE ÇEVRESİNİ SEÇİM MALZEMESİ YAPMIŞTI

Bundan bir kaç yıl önce,  AK Parti Niğde Eski Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Kalesi çevresinde bulunan tarihi evleri kamulaştırma kararı aldıklarını söylemişti. 

Milletvekili Özegen, projeye göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İl Özel İdaresi aracılığıyla kaynak artırılması sağlandığını, bölgedeki 13 tane tescilli tarihi yapının kamulaştırma işleminin tamamlanarak, ödemelerin yapıldığını belirtti. Özegen "Dolayısıyla kaledeki tescilli binaların tamamı vatandaştan alınmış oldu. İnşallah Niğde'nin tarihi miras envanterine restorasyonları da yapılarak kaydedilecek" demişti. 

 Özegen "Bir Kültür Vadisi projemiz var. Bunu üç aşamalı düşünüyoruz, Kültür Vadisi'nin, tarihsel dokuyu geleceği taşımak, Niğde'nin turizm ve ticaretine kimlik kazandırmak anlamında önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Kale ve Çevresinin rekrasyon alanı olması, restore edilmesi konusunda yıllar evvel Eski Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan sözler vermiş, kale ve çevresine butik oteller yapılacağını söylemiş  ve projeler hazırlanmıştı. Niğde Valiliği de bu konuda 2014 yılında yaptığı açıklama da KOP Bölge Kalkınma İdaresi  tarafından Kale ve çevresinin mastır planı hazırlanacağı ayrıca Fertek de bulunan hamam ve Bahçeli beldesinde bulunan Roma Havuzu'nun da mastır planlarının hazırlanacağını açıklamıştı.   Ancak bu üç merkez içinde bu güne kadar bir çalışma yapılmadı. 

 
Editör: TE Bilişim