Yİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun “30 Ağustos Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzdur” dedi.

30 Ağustos’un 1 Nisan 1926'da kabul edilen Zafer Bayramı Kanunu'nda 30 Ağustos Başkumandan Muharebesi gününün Cumhuriyet ordu ve donanmasının Zafer Bayramı olduğuna değinen İbrahim Uzun; “"Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara rağmen azimle, inançla, kararlılıkla, büyük bedeller ödeyerek toprağından ve özgürlüğünden ödün vermeme destanıdır. Bu topraklarda vatan toprağı uğruna hangi zafer ve galibiyet olursa olsun verilen mücadele ve akan kan bizler için çok kutsaldır. 30 Ağustos'un, hangi bedeller ödeyerek bu topraklarda kaldığımızın unutulmaması gibi bir şuur organizasyonuna dönüştürülmesi elzemdir. Mustafa Kemal paşaya, ‘Paşam, Çiğtepeyi yarım saat sonra alacağız. Size söz veriyorum” diyen 45 dakika olan bu zaman diliminde “Ben paşaya ve vatanıma verdiğim bu sözü yerine getiremedim. Bunu kabul edemem” diyerek hayatına son veren Albay Reşat Çiğtepe gibi vatan evlatlarının emaneti olan bu topraklar dururumuz olmaya devam edecektir. Kutlanacak zaferler armağan eden muazzam kahramanlara hayranlık, minnet ve saygımızı sunuyoruz. Bu kutlu zaferde toprağa düşen şehitlerimizi, gazilerimizi ve bu kutlu zaferlerin yol başçısı kurucu liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, saygı, rahmet, dua ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Palandöken, “Ramazanda artan alışverişler israfa yol açmasın” Palandöken, “Ramazanda artan alışverişler israfa yol açmasın”
Editör: TE Bilişim