Niğde’de ilkleri gerçekleştiren Belediye, modern itfaiye binası ile de bir ilki daha başardı.

 
Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan Modern İtfaiye Binasının inşaatı tamamlandı.
 
İtfaiyenin belediyelerin en önemli hizmetlerinden biri olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; İtfaiye birimine yeni fiziki mekanlar kazandırdıklarını söyledi.

Şahinali mahallesinde Pazartesi Pazarı yanında eski bir binada yıllardır hizmet vermeye çalışan Niğde Belediyesi İtfaiyesi, araç garajının olmaması nedeniyle itfaiye hizmetlerinin aksamasına neden oluyordu. Kış aylarında itfaiye araçlarının park yapacağı kapalı garaj olmadığından dolayı araçlarda yangın söndürmek için hazır bekletilen suyun donması geçmiş yılların en büyük sorunu olarak kentte yaşayan herkesin bildiği konulardan biriydi.
 
Bu ve benzer sorunları ortadan kaldırmak amacıyla, İlhanlı Mahallesinde, Devlet Demiryollarının güneyinde Eski Hayvan Pazarı olarak bilinen alanda Modern İtfaiye Binası inşaatı kısa süre içerisinde tamamlandı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Önemli bir hizmet olan itfaiye binamızın inşaatını  kısa süre içerisinde tamamladık. İtfaiye teşkilatının olası yangınlara en kısa sürede müdahale edebilmesi için bölge acısından ulaşımı kolaylaştıracak modern itfaiye binası kullanılmaya başlandı. Niğde’mize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 
Niğde Belediyesi İtfaiye müdürlüğü personeli Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret ederek, Niğde itfaiyesine kazandırdığı modern bina için teşekkür ettiler.




 
Editör: TE Bilişim