Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde il müdürü değişti. Yeni Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen oldu. Türkmen daha önce de Yozgat Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğü görevini yürütmekteydi. Mevcut İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan ise müşavir kadrosunda Ankara’da, Bakanlıkta göreve devam edecek.


 
Kavaklıoğlu’ndan başarı temennisi

Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen’e ilk tebrik ise AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan geldi. Tarım Müdürlüğünde önemli hizmetlerin gerçekleşeceğini ve Niğde tarımının gelişim kaydedeceğini umduklarını belirtti. Kavaklıoğlu, yeni il müdürü atamasının Niğde’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak Türkmen’e yeni görevinde başarılar diledi.

Murat Türkmen kimdir?

Murat Türkmen’in özgeçmişi şöyle: Kahramanmaraş Elbistan 1971 yılı doğumlu. Çukurova Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi mezunu. Daha önce Didim Tarım Reformu Bölge Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Türkmen, Pınarbaşı İlçe Tarım Müdürlüğünde de görev aldı. Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesinde de ilçe tarım müdürü olarak 7 yıl görev yaptı. Türkmen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2010 yılı içerisinde İlçe Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı başvuru sıralamasında sınava başvurusu kabul edilen toplam 535 kişi arasında Bakanlık performans sıralamasında 37,85 puan ile  14. sırada yer almıştır.  Bakanlık tarafından 10 Nisan 2010 tarihinde yapılan İlçe Müdürlüğü sınavında başarılı olarak 29.09.2010 Tarihinde Sorgun İlçe Tarım Müdürü olarak görevine atanmıştı. 









Editör: TE Bilişim