Bazı bakanlıklara bağlı merkez ve taşra birimlerine atamalar yapıldı. Eski Müftü Mehmet Özlen’in yaş haddinden emekliye ayrılması ile boş olan Niğde Müftülüğüne Bursa İnegöl Müftüsü Hasan Çınar atandı.
 
 Resmi Gazete'’de yayınlanan kararname ile bir çok bakanlığa bağlı merkez ve taşra birimlerine atama yapıldı. Niğde Müftüsü de bu kararname ile atandı. 2008 yılından 2010 yılı Mart ayına kadar görev yapan Müftü Mehmez Özlen’in yaş haddinden emekli olmasıyla Niğde Müftülüğü görevini vekaleten yaklaşık 10 aydır İl Müftü Yardımcısı Yusuf Durak yürütüyordu. 
 
24 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete yayınlananan kararname ile Bursa İnegöl İlçesi Müftüsü Hasan Çınar atandı.
 
Hasan Çınar Kimdir?
 
1962 yılında Kars’ da doğdu. İlkokulu Kars’ta İmam-Hatip Lisesini Kayseri’de bitirdi. 1981 yılında girdiği Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin adının İlahiyat Fakültesi olarak değişmesiyle, 1986 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tefsir dalında yüksek lisansını tamamladı.
  1980 yılında  başladığı  görevine, 1981-1987 yılları arasında  Müezzin Kayyım, İmam-Hatip ve Murakıp olarak, 1987-1989 yılları arasında Vaizlik ve  Bu yıllarda kısa dönem olarak askerlik vazifesini İzmir’de yerine getirdi. 1989 - 2005 yılları arasında  İlçe Müftülüğü ve 15.08.2005 tarihinde Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği’ne atandı. Kanunla 4 yıl olarak belirlenen bu görevi 2009 yılının Temmuz ayında sona erdirdi.
Erzurum’ da değişik Hoca Efendilerden özel olarak Arapça, Belağat, Mantık, Münazara, Kelam, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Feraiz v.b gibi dersler aldı.
 2002-2005 yılları arasında Ankara da Kanal A televizyonun da Sorun-Söyleyelim programında, 2005 yılından itibaren de Almanya’da TV INT Kanalında Gönül Dostu ve Almanya Köln Türkshow Kanalında ise İslam ve İnsan adlı programlarda haftalık Canlı Yayın da konuşmalar yaptı ve soruları cevaplandırdı.
 Almanya Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği hizmeti bittikten sonra 13.08.2009 tarihinde İnegöl İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.
 Arapça, İngilizce ve Almanca Bilmektedir.
DİĞER ATAMALAR…
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Arif Hikmet Cesur, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Arslan Baş, Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine MPİ Genel Müdür Yardımcısı Muammer Çolak atandı.

Bazı bakanlıklardaki atamalara ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, TTK Genel Müdürlüğünde boş bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Arif Hikmet Cesur, TKİ Kurumu Genel Müdürlüğünde boş bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Arslan Baş atandı.

Eskişehir İl Müftülüğüne Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Mersin İl Müftülüğüne Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, Diyarbakır İl Müftülüğüne Kilis İl Müftüsü Nimetullah ErdoğMuş, Kilis İl Müftülüğüne Gümüşhane İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, Gümüşhane İl Müftülüğüne Nevşehir İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Nevşehir İl Müftülüğüne Ardahan İl Müftüsü Emrullah Kaya, Ardahan İl Müftülüğüne Antalya Muratpaşa İlçesi Müftüsü Galip Akın getirildi.

Sinop İl Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınırken, bu suretle boşalacak olan Sinop İl Müftülüğüne Çankırı İl Müftüsü Yalçın Topçu, Çankırı İl Müftülüğüne Tunceli İl Müftüsü Arslan Türk, Tunceli İl Müftülüğüne Bilecik Bozüyük Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Artvin İl Müftülüğüne İstanbul Beykoz Müftüsü Kamil Ceyhan, Bingöl İl Müftülüğüne Elazığ İl Müftü Yardımcısı Mecit Can, Çorum İl Müftülüğüne İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık, Denizli İl Müftülüğüne Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Muş İl Müftülüğüne Bursa İznik İlçesi Müftüsü Hasan Atlı, Iğdır İl Müftülüğüne Van İl Müftü Yardımcısı Cüneyit Kulaz, Niğde İl Müftülüğüne Bursa İnegöl Müftüsü Hasan Çınar atandı. Bolu İl Müftüsü Yaşar Yaprak ise başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Dışişleri Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Dairesi Başkanlığına Hüseyin Avni Aksoy, Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcılığına Hatun Demirer getirilirken, Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanlığına Bakanlık Müşaviri Yavuz Yıldırım, Maliye Müfettişliklerine ise yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren Maliye Müfettiş Yardımcıları Ceyhun Deniz, Ahmet Yıldırım, Tuna Kalafat, Yakup Oruç, Harun Uysal, Samet Güleç, Sadık Bütüner, Nuh Emre Özkip, Yusuf Hamzaoğlu, Muhammet Mahmut Yılmaz, Abdullah Özçelik, Abdulkadir Ertürk, İsmail Bingöl ile Muhammet Ağan atandı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine aynı yerin Genel Müdür Yardımcısı Muammer Çolak, Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Çanakkale Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Namık Güver, Bakanlık Müşavirliğine İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürü Kasım Kayıhan atanırken, Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Nazim Avcı başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcılığına Bilal Curabaz, Tapu ve Kadastro Ankara Bölge Müdürlüğüne, Tapu ve Kadastro Kastamonu Bölge Müdürü Faruk Dönmez, Kayseri Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Bitlis Bayındırlık ve İskan Müdürü Eyup Gül, Bitlis Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Bülent Yeğin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşavirliğine Hamza Kopuz, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Doğu Akdeniz (Adana) Bölge Müdürlüğüne Hasan Yıldız, Konya Orman Bölge Müdürlüğüne Eşref DurMuş, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne Celal Pir atandı.


 
Editör: TE Bilişim