Niğde İl Genel Meclisi Ağustos ayı birinci birleşim gündeminde 4 madde görüşülerek karara bağlandı. 

İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir’de katıldı. İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında gerçekleşen toplantı yoklama ile başladı. Mecliste bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Genel Meclislerinin, Türkiye'nin demokratikleşmesinin temel çekirdeğini oluşturduğunu söyledi. Milletvekili Kavaklıoğlu yaptığı konuşmada: “ meclis olarak sizler ve özel idaresi olarak çok faydalı başarılı çalışmalar sergilediniz. Hepinizi kutluyorum.

İlimiz küçük bir il. Bu gerçekten çok önemlidir. Küçük olmasının büyük bir avantajları var. İnsanları çok kolay tanıyabiliyorsunuz. Bütün sorunları çok kolay kavrayabiliyorsunuz. Çözüm konusunda da daha kolay aydınlata biliyorsunuz. Özel idare bütçemizin iki üç katı diğer ilave kaynaklarla yatırım yapmak. Hizmet etmek imkanımız oldu. Bu tip kaynaklar olmaya devam edecek” dedi.

İl Genel Meclis Üyelerinin ilin parlamenterleri olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu: “ Meclis üyeleri olarak ilin parlamenterleri siniz. Türkiye'mizde demokrasimizin gelişmesinde genel meclisimiz çalışmalarını çok önemli yeri var. Burada demokratikleşmeyi iyi bir çalışma düzeni sağlayabilirsek özel idaremizle birlikte bu Türkiye'nin genelini de teşvik edecek uygulama olacaktır. Türkiye'nin demokratikleşmesinin beşiği, temel çekirdeği il genel meclisleridir. Meclisimizin genel çalışmalarını oluşumunu desteklememiz lazımdır.
Bizim genel meclisimiz iktidar partisi olsun muhalefet partisi olsun gerçekten samimi bir diyalog içerisinde , yapıcı bir işbirliği içerisinde çalışmaktadır” diye konuştu.

Milletvekili Kavaklıoğlu’nun konuşmasının ardından gündemdeki maddelere geçildi. 

Gündemin 3’ncü maddesi olan Hayırsever vatandaş olan Rasıh Aydoğan tarafından Bor İlçesi Kayı Köyüne 6 derslik ilkokul inşaatı için bağışlanan 200 bin TL'nin şartlı olarak kabul konusu görüşüldü. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisinden üye olarak seçilen Ferhat Kavaklıoğlu’nun vefat etmesi üzerine boşalan Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile tarım komisyonuna aynı partiden bir üye seçilmesi görüşüldü. Görüşmeler neticesinde yeni üye Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıdvan İmanç 3 komisyona seçildi.

Gündemdeki diğer maddeler ise görüşülerek karara bağlandı.
Editör: TE Bilişim