İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, başkanlığında bir araya gelen İl Encümen üyeleri 1 maddeyi incelemeye alırken 6 maddeye olur ve 1 maddeye de oylamada red oyu verdi. Gündem de yer alan maddeler ve alınan kararlar şu şekilde oldu.
“İlimiz Merkez Şahinali Mahallesi’nde tapunun 20 M III pafta, 1566 ada, 6 parselde kayıtlı 3.113,16 m2 yüzölçümlü arsalı kargir benzin  istasyonu ve müştemilatının satışı ihalesi 4 000.100, TL satış bedeli üzerinden Erken Petrol Nakliyat Gıda Ltd. Şti.’ye ihale edilmesine karar verildi. Bunun yanı sıra İl Özel   İdaresin’in  2010   Mali   Yılına  ait  Kesin   Hesap cetvellerinin görüşülmesi konusu da uygun bulundu.
Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait İlimiz Ulukışla İlçesi Hürriyet Mahallesi Hatibin Gölü Mevkii’ndeki Akaryakıt Satış ve Servis İstasyonu, Lokanta, Park Tesisinin, bakım, onarım ve tadilatının yapılabilmesi için kiracı şirkete ek süre verilip verilmeyeceği,ek süre verilmesi halinde kira bedelinin alınıp, alınmayacağı maddesinde yer alan talebede red cevabı çıktı.
Çiftlik İlçesi Çardak Köyü’ne 2000 yılında Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğünce açılan içme suyu bir süre kullanıldıktan sonra tadı beğenilmeyerek atıl durumda kaldığından, içme suyu sondaj kuyusunun köy adına sulama suyu olarak kullanılması talebine ise encümen üyeleri sulamada kullanılıp kullanılmayacağı hususunda analiz yapılmak üzere incelemeye alınmasını uygun gördü.
 İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aktarılan Niğde Merkez 24 Derslikli Genel Lise yapımı projesi tamamlanmış olduğundan, projeden artan 264.974,00 TL'nin Niğde Merkez Öğretmenevi bakım onarımında kullanılması ve bütçede projesinin açılması talebine ise Encümenden  uygun onayı çıkarken, Kültür Merkezi altında bulunan 1 nolu işyerinin Erdoğan Boylu adına devir edilip edilmeyeceği, devir edilmesi halinde işyerinin gıda üzerine çalışmasına izin verilip verilmeyeceği talebine yüzde 3 kira artışı üzerinden gıda üzerine çalışmasına izin verilmesi ve devir talebinin uygunluğuna karar verildi. Son olarak, Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık Köyü M34-A-12-D-3A paftada bulunan 191 ada, 5 nolu parselin 2 parçaya ifrazının yapılması talebi ve Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık Köyü M34-A-12-D-3B paftada bulunan 180 ada, 1 nolu parselin 2 parçaya ifrazının yapılması talebi uygun bulundu.
 
Editör: TE Bilişim