Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan toplumun her kesimiyle fikir birliği ve düşünce alışverişi yaparak hizmetlerini insan odaklı gerçekleştirmenin gayreti içerisinde ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernek yönetimleri ve üyeleri ile bir araya gelerek fikir ve düşünce birliği oluşturarak Niğde için çalışmalarını sürdürüyor. Başlattığı ziyaret zincirlerine devam eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ziyaretlerinde Niğde için önemli olduğunu düşündükleri hizmetler ve yapılabilecek hizmetler hakkında istişarelerini sürdürüyor.

 

Ziyaretleri kapsamında Mimarlar Odası Başkanı Bülent Karabulut ve oda yönetimini, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Oktay Çayan'ı, Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar ve sendika yönetimini ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde için yapılabilecek hizmetler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyaretlerimiz daha iyi hizmet için

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir ziyaret takvimi yaptık. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın hal hatırlarını soralım, bizden bir istekleri var mı onu soralım, Belediyemize tavsiyeleri var mı, Belediyemizin yaptığı hizmetlerden hoşnut olmadıkları taraflar var mı bunları soralım ya da Belediyemiz şu hizmeti de Niğde'ye getirirse Niğde için iyi olur, şehir daha güzel olur, daha da gelişir, bir adım daha ileri gider şeklinde bir fikir bir düşünce bir proje varsa bunları da dile getirme imkanı olsun düşüncesiyle tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da seçimden önce ziyaret edilir, seçimden sonra da unutulur bir daha ziyarete gelmezler düşüncesi olmasın istediğimiz için ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Mimarlar Odasından Başkan Akdoğan'a Plaket

 

Mimarlar Odası Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a yönetimi ve oda üyeleri adına teşekkür eden oda başkanı Bülent Karabulut; "Şehrimize hizmet etmek adına gerçekleştirdiğiniz bu ziyaretleri memnuniyetle karşılıyor ve teşekkür ediyoruz. Bu noktada mimarlar odası olarak üzerimize düşen bir görev varsa bunu şehrimizin geleceği için yapmaya hazırız. Mimarlar odası olarak yapılacak projelere katkıya hazırız" şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Mimarlar Odası Başkanı Bülent Karabulut, ziyaretin anısına Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a plaket takdim etti.

 

Ziraat Mühendisleri Odasını ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ek binası çalışanlarını ziyareti ardından Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığını ziyaret eden Akdoğan'a çalışmalarından dolayı sendika yönetimi teşekkür etti.

 

Destekçi olmak durumundayız

 

Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar; "Niğde'nin en büyük Sivil Toplum Örgütü olarak naif ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz. Sivil Toplum Örgütleri bir ilin akciğerleri, nefes alma mekanizmaları. Onun için biz olaylara birbirimizi ayırarak bakmıyoruz. Bu memleketin insanı olarak birlik beraberlik içerisinde nasıl siz Niğde için bir şeyler yapmak için her gün çaba sarf ediyorsunuz. Gerek vaktinizden gerek uykunuzdan, gerek evinizden her türlü fedakarlığı yapıyorsanız bizlerde Sivil Toplum Örgütleri olarak sivil mekanizma olarak siyasi bürokrasi, çalışanlarımızın başkanlarımızın, vekillerimizin yanında ve araksında olmak durumundayız. Destekçi olmak durumundayız. Eğer bu ilde beraber yaşayacaksak, beraber güzelleştireceksek birlikte çalışmalıyız" dedi.

 

Hizmetleri yakından takip ediyoruz

 

Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Avşar; "Niğde'nin en büyük sorunu olan alt yapı sorununu birinci dönemden bu güne kadar nerden nereye getirdiğinizi biliyoruz. Niğde'nin en büyük sorunlarından biriydi alt yapı sorunu. Çünkü bir ilin alt yapısı o ilin geleceği ve sağlığı ile alakalı. Allah razı olsun. şehrimiz üniversite şehri, memur şehri, Anadolu'nun ortasında güzel bir şehir. Belediyenin de farklı özellikleri var sosyaliteleri var. Çorba pınarından tutunda internet hizmetine kadar. İnternet hizmetinden tutunda diğer sosyal alanlara ve sosyal tesislere kadar bunların hepsini yakinen takip ediyoruz. 30 Ağustos'ta Birlik Beraberlik ve Zafer Şöleni düzenledik. Öz İplik-İş sendikası olarak. Niğde ile Bor arasında çok önemli olan ve Niğde'nin en büyük kartviziti olan Kent Ormanını müthiş şekilde projelendirdiniz. Öz İplik-İş Sendikası olarak bize de konser için yer tahsisi yaptınız. Biz de öyle bir güzelliği Niğdeli hemşerilerimize beraber yaşattık. Böyle bir çalışmanızdan dolayı ve yer tahsisiniz için sendika yönetimim adına üyelerimiz adına ve şahsım adına teşekkür ederim. Kent Ormanının o şekle getirilmesi ve vatandaşın hizmetine açılması çok güzel bir hizmet Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

 

Biz çalışanın alkışlanmasından, teşekkür edilmesinden yanayız

 

Hak-İş Konfederasyonu Niğde İl Başkanı ve Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar; "Niğde geçmişte bir çok siyasi argümanların soldan sağa geçti sağdan bir takım şeyler oldu. Her gelen bir şey yapmaya çalıştı ama tabi ki iktidarla beraber olmanın avantajlarını takip ediyoruz. Allah razı olsun diyoruz. Teşekkür ediyoruz. her zaman söylediğimiz bir söz var. Biz çalışanın alkışlanmasından, teşekkür edilmesinden yanayız. Eksikler de varsa bunu gidip oturarak, istişare ederek, görünen eksiklerin de şurada burada eksiklerimiz var acaba nedir ? diye düşünmemiz lazım. Kent Meydanı projesi güzel bir proje. Niğde her geçen gün gelişiyor. Yeni yapılan yerleşim alanları ve Kentsel Dönüşüm projesi de Niğde için ciddi bir kazanım. Niğde'nin çehresini çok farklı şekilde değiştirecek bir proje. Katı Atık Projeniz güzel bir proje, görünürde belki ya ne yapılıyor da şeklinde bakılabilir. Ama biz Almanya'da gördük Katı Atık Depolama tesisinden bir sürü yakıt üretiyorlar. Katı Atık Bertaraf tesisi de Niğde için çok büyük bir yatırım. Şehirle üniversiteyi birleşti. Üniversite şehrin dışında kalmıştı. Şimdi üniversite ile siyasi bürokrasi ve özellikle Belediyenin öncülüğünde müthiş bir birleşim oldu ve sonucunu da gördük Sayın Şahenk geçenlerde gelerek güzel bir fakülte açtı. Ben her zaman diyorum şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Gerçekten bu güzelliklerin beraber yapılması gerektiği kanısındayım. Şehri müridi uçurur diye düşünüyorum. Güzel bir ekip var. Bu ekibi bizler, Sivil Toplum Kuruluşları desteklememiz lazım. Hangi fikirde olursa olsun, hangi görüşte olursa olsun biz hiç kimseyi ayrıştırmıyoruz. ilimizde Niğde ilgili ne yapacaksak hep beraber yapmamız gerektiği kanısındayım. Sivil Toplum örgütü olarak her zaman yerel yönetimlerimizin, siyasi bürokrasilerimizin her zaman arkasındayız" dedi.

 

Ziyaretleri kapsamında yine,  Niğde Şehirlerarası Otobüs Terminalini, Niğde Yetiştirme Yurdu Çocukları Koruma Derneğin, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetini ve Niğde Gazeteciler Birliğini ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde ve hizmetler hakkında düşünce ve  fikir birliğine açık olduklarını belirterek hep birlikte Niğde için çalışacaklarını belirtti.

 

Seçimden önce değil seçimden sonra da ziyaretlerimizi sürdürüyoruz

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sivil Toplum Kuruluşlarımızı hal hatır soralım, istekleri varsa isteklerini sormak için ziyaret ediyoruz. Belediyemizin yaptığı icraatlardan hoşnut olmadıkları noktalar var mı ? Bize önerileri var mı ? Belediye olarak şu hizmeti de Niğde'mizde gerçekleştirirseniz iyi olur diyecekleri önerileri var mı? düşüncesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarımızın tamamını Kasım ayı sonuna kadar ziyaret edeceğiz. Düşüncelerini alacağız. Bu kapsamda da STK ve Derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Seçimden önce geldiler seçimden sonra da unuttular şeklinde bir izlenim olmaması için seçimden sonra da ziyaretlerimizi devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

 

Halkın Belediye Başkanıyız

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Halkın Belediye Başkanıyız. Hizmetlerimiz halkın genelinin düşüncesini yansıtacak şekilde olması lazım. Bu konuda da kamuoyunun rahatsız olduğu bir uygulama varsa bunları bilmek ve insanların istediği Belediye olarak şu şekilde bir hizmeti Niğde'mize kazandırırsanız iyi olur faydalı olur diyeceği düşünceleri almak. Sonuç itibari ile amacımız şehrimizin daha fazla gelişmesi, güzelleşmesi. Şehrimizi bir adım daha ileriye nasıl götürürüz bunun amaç ve gayesi içerisindeyiz" dedi.

 

Belediye Başkanı Akdoğan Perşembe Pazarını Ziyaret Etti

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Perşembe pazarında  pazar esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek Muharrem aylarının hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan her fırsatta vatandaşın yanında olmaya özen gösteriyor. Yoğun programına rağmen Perşembe pazarında pazar esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek hayırlı ve bereketli alışverişler diledi. Vatandaşlar ve pazar esnafı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a yoğun ilgi göstererek yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

 

Editör: TE Bilişim