Niğde’nin en eski yerel gazetelerinden olan Hamle Gazetesi 44. kuruluş yıldönümünü bugün kutluyor.


Hamle Gazetesi 16 Mayıs 1970 Tarihinde yayın hayatına “MİLLİ HAMLE” adıyla başladı. Bugün 44 yaşına adımını attı. Daha nice yıllara uzanacak, nice günler görecek.

Niğde’nin basın hayatında, toplumsal yaşantısında ağırlığını hissettirecek, aranan, kimlikli, kişilikli, etik değerlere saygılı, ilkeli gazeteciliğin simgesi olmaya devam edecek.

Yerel gazetelerin yörelerinin kalkınmasında, gelişmesinde, sorunlarının belirlenmesinde ve çözüm üretilmesinde çok büyük yeri ve önemi var. Yerel gazeteler aynı zamanda gazeteciliğin okuludur.

Ünlü gazetecilerin, yazarların ve şairlerin geçmişlerine göz atıldığında bir yerel gazetede yada matbaada yaşamının bir bölümünün geçtiği görülür.

Yerel gazeteler yörenin dışarıya açılan penceresi, halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Toplumun müşterek sesidir.

Hamle Gazetesi yönetim ve bütün ekibi 44. yaş gününü ilk günkü gibi büyük bir şevk ve heyecanla kutlarken daha nice uzun yıllar kesintisiz yayınını sürdürmek azim ve kararlılığındadır.

*********

Vali Barut’tan 44. Yıl Mesajı Yayınladı

 

Niğde Valisi Alim Barut, Hamle Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Naci Ünlü’ye gönderdiği yazılı mesajında; Hamle Gazetesi’nin yayın hayatına başlamasının 44. kuruluş yıldönümü kutladı.

Vali Alim Barut, Ünlü’ye gönderdiği mesajında; “Gazetenizin yayın hayatına başlamasının 44. kuruluş yıldönümünü kutlar, yayınlanmasında emeği geçenleri tebrik eder, daha nice yayın yılları dileğimle size ve tüm çalışanlarınıza selam, sevgi ve saygılar sunarım” dedi.

 
*****************

HAMLE’YE CAN VERENLER

 

Arif ACINDI Yazdı...

 

Merhum İsmet Sayın, Niğde’de bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra Yüksek öğrenim hayalini İstanbul Gazetecilik Yüksek Okuluna devam ederek yaşar. 

Sayın, mezuniyetinden sonra ailesinin yaşadığı Niğde’de “Hamle” ismini verdiği yerel bir gazete çıkartmaya karar verir.

Kurucusu İsmet Sayın’ın olduğu Hamle Gazetesi; 16 Mayıs 1970 Tarihinde Türk Basın hayatında yayın hayatına başlar. 

Bir dönem Niğdespor Kulübü Başkanlığı da yapan Sayın, 9 Kasım 1986 Tarihinde deplasmanda oynanan Aksarayspor-Niğdespor maçını izlemek üzere Aksaray’a gider.

Müsabaka sonrası özel otomobiliyle kardeşi Osman ve diğer arkadaş grubu ile birlikte yola çıkar. Altunhisar İlçesi girişinde geçirdiği elim trafik kazası sonucu hayata veda eder.

 Eşi Uğur, kızları Bilge ve Beyhan’ın yanı sıra anne Dilber, kardeşleri Yüksel ve Ali Osman büyük acı içerisindedir.

Aile Meclisi yaşanan acının şoku ile toplanır. Kardeşlerden Ali Osman Sayın’ın merhum ağabeylerinin kurduğu “Hamle Gazetesi” meşalesini yakmaya devam kararı alınır.

Hamle Basın Yayın Gazetecilik ve Matbaacılık Limited Şirketi kurulur. Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenliğini Ali Osman Sayın üstlenir.

Kardeş Sayın, gazetenin 27. yayın yılı olan 1997 Yılına kadar devam ettiği Tipo baskı tekniği terk ederek, çağın koşullarına uygun ofset tekniğine geçilmesini sağlamıştır.

Hamle Gazetesi’nin ardından Niğde Haber, Anadolu Haber, Gündem, Yeni Yıldız Gazeteleri yerel basın


kulvarında yerlerini alırlar.

Hamle Basın Yayın Gazetecilik ve Matbaacılık Limited Şirketi adına İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenliği görevini 01 Aralık 2011 Tarihinden itibaren Naci Ünlü üstlenir.

 

Yazı İşleri Sorumlu Müdürü İbrahim Ugun, Editör İskender Çetin, Muhabirler İsmail Çizmeci, Doğan Ertürk, Nasip Gündoğu, Kuddusi Arslan, Baskı Sorumlusu Mesut Batı, Gazete Yazı Ailesinden Arif Acındı, 16 Mayıs 2013 tarihinde yayın hayatının 44. yılına ‘Merhaba’ diyerek her gün okurlarıyla buluşturmak için çabalarını özveriyle sürdürerek Hamle’ye can veriyorlar.

 

 

Editör: TE Bilişim