Niğde Valiliği Halıcılık, El Sanatlarını  Geliştirme ve Yayma Birliği'nin Leonardo da Vinci VETPRO Projesi kapsamında hazırladığı Mahalli İdareler Mesleki Eğitim Projesi (MİME) Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.


Proje kapsamında 36 kişi, iki ayrı grup halinde Almanya ve Letonya'ya inceleme ziyaretinde bulunacak.

Birlik müdürü Bilgehan Harmanşah başkanlığındaki bir heyet, Niğde Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti.

Harmanşah, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 19  kurum  ile Almanya ve Letonya'nın proje ortağı olduklarını söyledi.

Proje kapsamında toplam 20  kurumdan  36 kişinin Almanya ve Letonya'da incelemelerde bulunacağını ifade eden Harmanşah, "Projenin amacı, Avrupa Birliği ülkelerindeki yerel idarelerin mesleki eğitim kurumları  ile olan ilişki ve işbirliğini incelemek, yeni  mesleki eğitim yöntemlerini yerinde görmek ve kültürler  arası yakınlaşma olarak özetlenebilir. Bu amaçla Almanya ve Letonya'da eğitim  kurumlarına , kamu ve özel   kuruluşlara , sivil toplum  kurumlarına  inceleme ziyaretleri yapılacak. 18'er kişilik 2 ayrı grup, 27 Mayıs-09 Haziran tarihleri arasında Almanya'ya, 1-15  Temmuz  tarihleri arasında da Letonya'ya gidecek" diye konuştu.






Editör: TE Bilişim