29 Eylül–2 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek “Niğde Günleri” organizasyonuyla ilgili olarak, Niğde Valisi Âlim Barut Başkanlığında Grand Otelde toplantı yapıldı. Toplantıda Ankara’da Niğde’nin turizm ve doğal güzellikleri, yetişen ürünleri, yemekleri, kendine özgü kültür miraslarının tanıtımının en güzel ne şekilde yapılabileceği konuşuldu.
 
Vali Barut’un başkanlık ettiği toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde OSB Müdürü Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Fahri Eker, NİTSO Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Niğdeli İşadamları ve davetliler katıldı.
 
Çevre İllerin yapmış olduğu tanıtım filmlerinin kısa gösterimi ile başlayan toplantıda; Niğde Günleri etkinliğinin 29 Eylül–2 Ekim 2011 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde yapılacağını belirten Vali Barut; “Her İlde olduğu gibi Niğde’mizi de Valiliğimizin yanı sıra Ankara’da bulunan Niğdeli Dernekler, Vakıflar temsil ediyor ve oradaki işleri yürütüyorlar. Bizde de Niğde Başkent Vakfı ile Niğde Dernekler Federasyonu Ankara ayağını üsleniyor” dedi.
 
Vali Âlim Barut sözlerinin devamında; “Niğde’ye geldiğim sıralarda Kültür Merkezinde konu ile ilgili toplantı yaptım. Orada herkes verdiği sözün gereğini yerine getirmeli, o gün 2010’da yapmayalım dendi. Bende 2011’e şimdiden hazırlanın demiştim. Bizde 2011’e göre planlamamızı yaptık. Bu toplantımızda bugüne kadar konuyla ilgili olarak yapılan hazırlıklar gözden geçirilecek ve yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Niğde’nin tanıtımı için bu etkinliğin çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Niğde’yi iyi tanıtmak istiyorsak, bazı fedakârlıklar yapmak durumundayız” diyen Vali Barut; “İşte bugünkü toplantının amacı da bu” dedi.
 
Niğde’nin tanıtımı ile ilgili isteyenlere tek tek söz hakkı verileceğini söyleyen Vali Barut; “Genel olarak isteğinin katılımın yüksek seviyede gerçekleşmesi olduğunu” sözlerine ekledi.
 
Toplantının devamında Katılımcılar Niğde’nin en güzel şekilde nasıl tanıtılabileceği hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.






Editör: TE Bilişim