Niğde Genç İşadamları Derneği (GİAD) ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta sonu Belediye Sarayı Arma Yapı Denetim Bürosunda gerçekleştirilen ilk olağan genel kurul toplantısına Kapadokya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı, Kapadokya Profesyonel İş İnsanları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kapadokya Sanayi İnsanları Federasyon Başkanı Habibe Beşer, dernek yönetimi ve dernek üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan ilk olağan genel kurulda konuşan Kapadokya Sanayi İnsanları Federasyonu Başkanı Habibe Beşer, Niğde Genç İşadamları Derneğini’nin (GİAD) her meslek grubundan olan iş insanlarından oluştuğunu belirterek, Niğde Genç İş Adamları Derneği’nin birlik ve beraberlik içinde Kapadokya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ile birlikte güzel projelere ile başlangıç yapacağını söyledi.

Beşer, derneğin TÜRKONFED konfederasyonu çatısı altında yer alacağını belirterek, TÜSİAD’ın da üye dernekler arasında bulunduğu federasyon çalışmaları ile Niğde ve bölge illerimizde proje geliştirme ve işgücü verimi üzerinde önemli projelere imza atacağını ifade etti.

Niğde Genç İşadamları Derneği İlk Olağan Kurul toplantısı yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçimi ile devam etti. Yapılan seçimler sonucunda GİAD yönetim, denetim ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu.

GİAD Yönetim Kurulu: Atilla Eker Yönetim Kurulu Başkanı (Mimar), İbrahim Beşer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Sanayici ve İşadamı), Ali Rıza Demiray Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (İnşaat Mühendisi), Murat Kılınç Genel Sekreter (Sendikacı), Burak Topçu Muhasip Üye (Yönetici), Alpaslan Düzgün Yönetim Kurulu Üyesi (Gazeteci), Sadi Günyeli Yönetim Kurulu Üyesi (Mimar).

GİAD Disiplin Kurulu: Celalettin Akpolat Disiplin Kurulu Başkanı (Avukat), Emin Akdoğan Disiplin Kurulu Üyesi (Geri Dönüşümcü), Ramazan Öztürk Disiplin Kurulu Üyesi (Dekorasyoncu)

GİAD Denetleme Kurulu: Hüsamettin Cankürtüncü Denetleme Kurulu Başkanı (İnşaat Mühendisi), Sabri Zeren Denetleme Kurulu Üyesi (Mali Müşavir), Yahya Kemal Pehlivanoğlu Denetleme Kurulu Üyesi (Genel Müdür)

BAŞKAN EKER NİĞDE İÇİN GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ
Yapılan ilk genel kurulda Niğde Genç İşadamları Derneği Başkanlığına seçilen Mimar Atilla Eker, Niğde Genç İşadamları Derneği’nin (GİAD), üyeleri için değer yaratan, güçlü iletişim ağları kurarak, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’na (TÜRKONFED) bağlı olarak altı ay önce kurulan adı gibi ‘genç’ bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti.

Eker konuşmasının devamında, “Niğde GİAD, üyeleri arasında, sosyal anlamda yakınlaşmak için her olanağı en iyi biçimde değerlendirmeye çalışman bir sevil toplum kuruluşudur. Üyelerimiz güçlü dayanışma duygusal toplumun gereksinim duyduğu her alanda adlarına yakışır bir biçimde varlık ve çaba göstermektedir.

Niğde GİAD, Türkiye’nin ve Niğde Bölgesinin uluslararası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim temsil ve işbirliği ağlarının gelişmesini amaç edinmiştir. Girişimciliğin bir kariyer olarak algılanmasını sağlamak ve girişimcilik kültürünü yaymak adına Türkiye’de ve bölgemizde karar vericileri etkileyen, gündem yaratan bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflemektedir.

Hayat boyu bireysel gelişim ve sürekli eğitim programları ile üyelerinin liderlik ve girişimcilik yeteneklerini artırmayı, yurtiçi ve yurtdışında üyelerinin ticari menfaatleri için yeni iş olanakları ve uluslararası kurumsal işbirliklerini geliştirmeyi amaç edinmiştir.

Niğde GİAD, girişimcilerin evrensel iş ahlakı, ilkelerine uygun faaliyet göstermesi yönünde çaba sarf etmeyi, küreselleşme sürecinde Türk rekabet gücünü ve toplumsal refahın, istihdamın, verimliliğin, yenilikçilik kapasitesinin ve eğitim kapsam ve kalitesinin sürekli artırılması yolunda yükselmesini esas alır.

Yapılan ilk olağan genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor, varlıklarıyla bizlere güç katan derneğimiz üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim