Niğde geneline yoğun kar yağışı dolayısıyla Çiftlik ve Ulukışla İlçeleri başta olmak üzere Bor, Çamardı ve Merkez İlçede karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

            Vali Âlim BARUT karla mücadele ili yaptığı açıklamasında ekiplerin belli güzergahlara göre hareket ederek karla mücadele çalışmalarını yaptıklarını belirterek;

            "Kaymakamlıklarımızdan, muhtarlıklarımızdan kapalı köy yolları hakkında bilgiler alınıyor. Bu bilgiler İl Özel İdaresi'nde değerlendiriliyor ve ekipler oluşturularak ilgili köy yollarına sevk ediliyorlar. Bugün sabah saatlerinde 84 köyümüzden kapalı yol ihbarı aldık. Ekiplerimiz şu an köy yollarında kar temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar.  Şu ana kadar yaklaşık 20 köy yolu ulaşıma açıldı.

            Yollarımızın açılması ve ulaşımın normale dönmesi için ekiplerimiz başta Genel Sekreterimizin, şube müdürümüzün ve bilfiil makinede çalışan personelimizin, fedakarca çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederim.

            Bu hızla çalışıldığında tipileme olmaması durumunda akşam saatlerinde görev alanımızdaki yolların açılmış olacağını umuyorum. Ekiplerimizin de çalışmalarını kazasız belasız gerçekleştirmesini diliyorum." dedi. 

KARLA MÜCADELEYİ 7 EKİP SÜRDÜRÜYOR. TOPLAM 10 GREYDER VE 4 KAMYON VASITASIYLA KARLA MÜCADELE YAPILIYOR.

KARLA MÜCADELE YAPAN EKİPLERİN YOL GÜZERGAHLARI

1.EKİP: Fesleğen, Hançerli, Küçükköy, Okçu, Kayı, Bayat, Tepeköy, Gösterli, Kömürcü, Narköy köyleri.

2. EKİP: Özyurt, Üçkapılı, Ören, Pınarbaşı, Demirkazık, Çukurbağı, Elekgölü, Kavaklıgöl, Celaller, Bekçili köyleri.

3.EKİP: Güney, Altay, Tepeköy, Şehömerli, Hacıbekirli, Emirler, Hasangazi, Tekneçukur, İlhan, Koçak, Gümüş, Maden, Alihoca, Kozluca, Çanakçı köyleri.

4.EKİP: Ovacık, Hüsniye, Handeresi, Gedelli, Ünlüyaka, Çifteköy, Elmalı, Eminlik, Başmakçı, İmrahor, Kürkçü, Postallı, Gökbez, Havuzlu, Kavuklu köyleri.

5. EKİP: Emen, Seslikaya, Badak, Bereket, Kaynarca, Halaç, Kılıavuz, Kızılkapı

6. EKİP: Ballı, Yaylayolu, Pınarcık, Hasaköy, Tırhan, Çınarlı, Murtaza, Sultanpınarı, Şeyhler, Mahmuklu, Çardak, Ovalıbağ, Gösterli, Narköy

7. EKİP: Uluağaç, Kiçağaç, Kızılören, Kavlaktepe, Orhaniye, Sulucaova, Kocapınar, Aşlama, Çarıklı köyleri.

Editör: TE Bilişim