19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hükümet Meydanında tören düzenlendi.


Törene, Niğde Valisi  Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkan Vekili Metin Köse, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu, Mustafa Karaca ve Abdullah Uçkun, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl,  Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Kadir Okyay, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, 
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve YetimleriDerneği Niğde Şubesi  Başkanı Ramazan Yıldız,  Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Gaziler, Askeri Erkan, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.  


Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına Çelenkler sunuldu. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Jandarma Yüzbaşı Aydoğan Karasu yaptı. Gazilerin, birlik ve beraberliğin yaşayan sembolleri olduğunu söyleyen Karasu; “Çok iyi bilinmelidir ki dedesi istiklal harbinde, babası Kore savaşında, ağabeyi Kıbrıs barış harekâtında şehit ve gazi olan bu vatanın kahraman evlatları, şimdide Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için canını ve kanını seve seve feda etmek üzere görevinin başındadır. Ecdadına yakışan bir şekilde yiğitçe mücadeleye devam etmektedir. Çağın koşullarına çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Türk milletinin her ferdi yaşadığı hayatın geçmişte yaşadığı tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerin ve şehitlerimizin hatıralarını canlı tutar. Onların yazdığı şanlı destanları daha sonraki nesillere aktarır” dedi.
 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi Başkanı Ramazan Yıldız ise konuşmalarında, "Bilindiği gibi Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktalarından birisi olan Sakarya Savaşlarının sonunda Ulu Önder Gazi  ' Mustafa Kemal Atatürk‘e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmiştir. Bu nedenle de 19 Eylül tarihi her yıl derneğimiz tarafından Gaziler günü olarak kutlanmakta iken 2000 yılından itibaren resmi devlet töreni niteliği kazanmıştır. Bugün hem Atamıza Gazi Unvanının verilişinin 91. Yıldönümü hem de Gaziler Gününü birlikte kutluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Asker, Gazi ve Öğrenciler günün anısına şiirler okudu.










 




Editör: TE Bilişim