Niğde Gazeteciler Cemiyeti hakkında açılan Olağan Üstü Genel Kurul iptaline ilişkin mahkeme sonuçlandı. Mahkeme kararına göre Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin yapmış olduğu genel kurulun yasalara ve hukuk kurallarına uygun olduğu onaylandı.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK

Konu hakkında bir açıklama yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, “Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman yasalara ve hukuk kurallarına saygılı olduk. Biz biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak zor bir süreçten geçtik. Yaklaşık 3 yıl önce yasalara, dernek kanununa, medeni kanuna ve dernek tüzüğümüze uygun olarak cemiyet üyelerimiz demokratik haklarını kullanarak yaptığımız genel kurulun ardından maalesef, kişisel hırs ve çıkarlarına yenik düşen bazı arkadaşlarımız bizleri haksızlıkla, hukuksuzlukla hırsızlıkla suçladılar ve yapılan genel kurulun iptali için mahkemeye başvurdular” dedi.

YARGI KARARINI VERDİ

Açılan davada kararın 3 Eylül tarihinde açıklandığını ve mahkemenin davanın reddine karar verdiğini belirten NGC Başkanı Düzgün, “Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin yaşadığı zorlu bu süreçte bile hakaretlere, iftiralara, tehditlere boyun eğmeyerek, şahsım ve birlikte hareket ettiğim yönetici arkadaşlarımla birlikte, hukukun üstünlüğüne olan inancımız, mesleğimize ve cemiyetimizin kurumsal kimliğine olan bağlılığımızla tüm yalanlara, baskı ve iftiralara rağmen hem idari, hem de hukuki olarak tüm işlemlerimizin yasalara ve hukuk kurallarına uygun olduğu açık ve net olarak ortaya çıktı. Yargı kararını verdi, Cemiyetimiz aleyhine açılan davayı ret etti. Bu kararla birlikte  yaptığımız işlemlerin hukuka uygun olduğunu onayladı” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN SAĞDUYULU DAVRANDIK

Yaşanan idari ve yargı sürecinde her zaman sağduyulu davrandıklarını belirten NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Bu süreçlerde somut suç işleyenler, hukuku hiçe sayanlar, yalanlarla, entrikalarla beslenenler hukuk ve Niğde Kamuoyu önünde gerekli yaptırımlara maruz kalacaklardır. Suçu sabit olan bu kişileri bile hiç bir zaman haber, kavga ve tartışma konusu yapmadık. Şahsıma, kişiliğime ve Niğde Gazeteciler Cemiyetimize yapılan açık saldırılara rağmen her zaman sağduyulu davranarak onların seviyesine inmedik. Bugün adaletin, doğruluğun ve dürüstlüğün bir kez daha kazanmış olması bizleri son derece mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Bizim hep söylediğimiz bir şey vardı, Yalan ne kadar hızlı olursa olsun hakikat onu yakalar ve geçer diyen NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Yaklaşık 3 yıl süren yargı sürecinin ardından bugün de bütün gerçekler gün yüzüne çıkarak, güneş balçıkla sıvanmaz sözünün doğrululuğunu bir kez daha ortaya koydu. Çıkan yargı kararının Niğde Gazeteciler Cemiyetimize ve basın camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Niğde Basın olarak her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten NGC Başkanı Düzgün, “Niğde Basını olarak her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yerel basınımızın sorunları ve sıkıntıları karşısında tek ses olmamız gerekir. Unutulmamalıdır ki, hepimiz aynı gemideyiz. Gemi batarsa hepimiz batarız. Onun için Niğde Basını sorunları karşısında tek yumruk tek ses olmalıdır” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün NGC olarak, her zaman yerel basın ve yerel basının sorunlarının çözümü noktasında üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman yerel basınımızın sorunlarının takipçisi olduk. Yerel basınımıza katkı sağlamak zor şartlarda yayın yapan gazetelerimize bir nebze destek olmak amacıyla pandemi sürecinde dönüşümlü yayına geçilmesi noktasında yerel gazetelerimize öncülük etti. Ayrıca yerel gazetelerimizin birliğini sağlayarak yerel gazetelerimize ekonomik açıdan büyük katkıları olacağını düşündüğümüz Karaman modeline geçilmesi konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Yine 1 Eylül 2020 tarihinde Niğde’de Basın İlan Kurumu’nun başlamasıyla birlikte, gazetelerimizin Basın İlan Kurumu’nun şartlarına adapte olması konusunda öncülük ettik” şeklinde konuştu.

ORTAK HEDEFİMİZ NİĞDE

Yerel basında sağlanan birlikteliği kendimiz için değil, Niğde için istiyoruz diyen Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün açıklamasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi, “Biz bu birlikteliği kendimiz için değil Niğde için istiyoruz. Çünkü bizim tek hedefimiz Niğde. Yıllardır tam olarak oluşturamadığımız Niğdelilik bilincinin yerleşmesi, Niğde’nin her alanda gelişmesi ve güçlenmesi layık olduğu şekilde kalkınması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması hepimizin ortak hedefi olmalıdır”

Editör: TE Bilişim