Niğde Gazeteciler Cemiyeti Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 14 Ekim 2017 tarihinde saat 14:00’de 48 üyenin katılımıyla Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurulda tek liste ile yapılan seçimlerde; Niğde Anadolu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Düzgün’ün sunduğu Yönetim, denetim ve diğer kurulların seçimi sonrası yönetim kurulundaki görev dağılımı ile Alpaslan Düzgün oy birliği ile Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Eski dernek başkanı Alpaslan Başaran hakkında dernek paralarını kendi bireysel harcamaları için kullanma iddiası ile Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan suç duyurusu bulunması, dernek yönetim kurulu kararı olmadan iş ve işlemlerin yürütülmesi, 2016 olağan genel kurulunun tüzüğe uygun olarak Kasım’da yapılması gerekirken yapılması, üyesinin cemiyetin kurumsal kimliğinin zedelenmesi için olağanüstü genel kurul talebi üzerine medeni kanunun ilgili maddeleri ve NGC tüzüğüne uygun olarak, 14 Ekim 2017 tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 2017 yılı olağanüstü genel kurul toplantısında açılış ve yoklamadan sonra Divan oluşturuldu. Genel Kurul gündeminde yer alan yönetim, denetim ve diğer kurulların seçimi gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrası 17 Ekim 2017 Akşamı  yapılan görev dağılıma göre: Başkanlığa; Niğde Anadolu Haber Gazetesi yazı işleri müdürü Alpaslan DÜZGÜN, başkan vekilliğine Yeşil bor Gazetesi genel yayın yönetmeni Kıvanç ŞİMŞEK, başkan yardımcılıklarına Borda Sabah Gazetesi genel yayın yönetmeni İsmet ÜNVER, Kent51 İnternet Gazetesi genel yayın yönetmeni- İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Niğde İl Temsilcisi Dahi GEDİK, Ulukışla Havadis Gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Halil KARAARSLAN, eski cemiyet başkanı ve eski rektör basın danışmanı Süleyman TUZCU,  Yeni Bor Gazetesi  eski  imtiyaz sahibi Abdurrahman YILMAZ, genel sekreterliğe Niğde Yankı Gazetesi ve genel yayın yönetmeni Yavuz MALKOÇ genel sekreter yardımcılığına Niğde Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Elif AYTAŞ, yönetim kurlu üyeliklerine; Niğde Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hamza TAV, Borun Sesi Gazetesi yayın yönetmeni Yasin DÜZGÜN, Tempo FM radyosu sahibi Mustafa YAŞAR. Denetim kurulu başkanlığına Açı Medya İnternet Gazetesi genel yayın yönetmeni Abdurrahim AKTAŞ. Denetim kurulu üyeliklerine: Ali TUNÇ, Halil İbrahim DÜZGÜN, Eyyüp AKTAŞ, Murat ÜMRANLIOĞLU. Şeref divanı Başkanlığına Hamle Gazetesi eski imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Ali Osman SAYIN. Şeref divan raportörlüğüne Niğde Haber Gazetesinden Doğan ERTÜRK seçilmişlerdir.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün, “Niğde Gazeteciler Cemiyeti Niğde’nin gelişmesi ve kalkınması konusunda bilinçlendirici ve lokomotif rol üstlenecek. Hiçbir kimsenin, direk veya perde arkasından; rantları için cemiyetimizi  arka bahçeleri gibi görmelerine, kişisel çıkarları ve hedefleri için basamak olarak kullanmasına müsaade etmeyeceğiz. Niğde Gazeteciler Cemiyeti, patronların, çıkar gruplarının, siyasi beklenti odaklarının basit çıkarları için merdiven olacak bir yer değildir. Tüm gazete ve medya kuruluşlarının sahiplerinin, işi gazetecilik olanların, tüm yayın kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızın; ekonomik ve sosyal sorunlarının dile getirileceği ve dayanışma duygularının pekiştirileceği bir platform’ dur. Bu rolünü geliştirerek daha iyi sesimizi duyurmayı amaçlıyoruz. Birilerinin, Niğde Kamuoyunu yanıltıcı girişimlerini şaşkınlıkla izliyoruz; yasalara uygun gazetecilik ve mesleki çalışmalarımızı inadına sürdüreceğiz. Yasaları, kuralları, tüzüğü ve basın ahlak kurallarını hiçe sayanlar Yüce Türk Adaleti Önünde gereken şekilde yaptıklarının karşılıklarını görecekler ve hesap vereceklerdir.”                                      

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün”07 Mart 1989 yılında kurulan NGC; 27 yıllık geçmişiyle Niğde’nin kalkınmada öncelikli il düzeyine getirilmesi Niğde Üniversitesi’nin kurulması için 50 bin imza toplanması, Niğde’de olmayan kamu kurumlarının ilimize getirilmesi, Patates Araştırma Enstitüsü’nün Kurulması başta olmak üzere birçok alanda kentin gelişimine Niğde’nin tanıtımına katımı sağlamıştır.”

Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ilimizin gerek sosyal, kültürel, gerekse ekonomik anlamda ilerlemesi noktasında çalışmalarına devam edeceğine vurgu yapan Başkan Düzgün, "Öncelikle bu görevi bana layık gören yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Niğde Gazeteciler Cemiyeti bugüne kadar ilimizin gelişmesi noktasında çok önemli hizmetlere imza atmıştır. Bugünden sonra da aynı kararlılıkla Cemiyetimizin tüm kurulları ve üyeleriyle birlikte Niğde'nin kalkınması için var gücümüzle çalışacağız" dedi

Editör: TE Bilişim