AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor ilçesinde kurulacak Enerji İhtisas Bölgesinde sona yaklaşıldığını ve kuruluş için sadece Bakanlar Kurulu Kararının beklendiğini belirtti.

Kavaklıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulunun bu ayki toplantısında, Badak ve Seslikaya köyleri sınırları içinde Tozlukaya, Karataşlı, Çekirge Yurdu ve eski Badak mevkilerinde bulunan 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için çalışmaların bakanlar kuruluna sunulması oy birliğiyle kararlaştırıldığı bilgisini verdi.

 "2 bin 539 hektarda, güneşten elektrik üretilecek"

Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: "OSB mantığıyla çalışacak ve binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak alanın Endüstri Bölgeleri Kanunu ve Yönetmeliği kapsamında, Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi için bakanlar kurulu kararı istihsal edilmesi konusu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yazısıyla Başbakanlığa iletildi. Memleketimiz günlük ortalama güneşlenme süresi bakımından Türkiye'nin en iyi güneş enerjisi potansiyeline sahip illerinden biri. Biz de bu imkandan çok daha iyi faydalanmak için bir çalışma başlatarak Valiliğimiz aracılığıyla geçtiğimiz yıl mart ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderdiğimiz yazıda, ilin topraklarının genelde verimsiz ve diğer enerji kaynakları yönünden zayıf noktada bulunduğu belirtilerek, Bor ilçesinde yer alan 2 bin 539 hektar büyüklüğündeki mera arazisinin 'Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi talep etmiştik.

İlk olarak güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uygunluk görüşünün alınmıştı. Uygunluk görüşünün alınmasının ardından, temmuz ayında yer seçimi etüt çalışmasının yapıldı ve bu çalışma sonucunda 2 bin 539 hektarlık alanın tamamının, enerji ihtisas endüstri bölgesi olarak ilan edilmesi fikri netleşti. Son olarak konu Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kuruluna sunuldu ve buradan da olumlu kanaat çıktı. Yakın takibimiz devam etti ve artık Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı alınmasının bekleniyor. Yakında bu karar da alınacak. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum".


 

Editör: TE Bilişim