Asayiş ve güvenlik konularında çeşitli tedbirler alan emniyet ekip sayısını da arttırdı.

Yaya ve motorize ekiplerin, özellikle halkın yoğun olduğu yerlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı bulunacağı bildirildi.

Kutlama amacıyla ateşli silah kullanan, izinsiz havai fişek atarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren kişi ya da kişilere karşı da ekiplerinin duyarlı olacak.
Vatandaşların yılbaşı nedeniyle yapacakları alışveriş ve kutlamalar sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için önlemler en üst düzeye çıkarıldı.

Alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde; kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize ekip sayısı arttırılacak.

Eğlence yerlerinde, ve umuma açık istirahat yerlerinde yaşanabilecek olayların önlenmesi için denetimler arttırılacak.

Yılbaşı nedeniyle şehir içi taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak kontroller arttırılacak.Kutlamalarda havai fişek gibi maddelerin ilgili mevzuatta belirtilen hususlara riayet edilerek kullanılmasına ve denetlenmesi konusunda azami hassasiyet gösterilecek.

Vatandaşların, güven içinde seyahat edebilmeleri için yılbaşı tatili süresince alınacak trafik tedbirlerini de şu şekilde Alışveriş, eğlence ve turizm merkezlerinin bulunduğu güzergahlarda, trafiği düzenleme ve denetim faaliyetleri arttırılacak.

Denetimler karayolunda akan trafiği tehlikeye düşürmeden, aydınlatılmış ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda yapılacak.

Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde önlem amacıyla sabit veya seyir halinde ekipler görevlendirilecek.

Buzlanma, yoğun kar yağışı veya tipi gibi trafiği tehlikeye düşürebilecek güzergahlardaki durumların tespiti yapılarak geciktirilmeksizin ilgili kuruluşlara bildirilecek.

Terminallerde ve güzergah üzerinde yapılan denetimlerde, araçların takograf, kış lastiği, ışık gibi teknik donanımları denetlenecek, eksiği tespit edilen araçların eksiklikleri tamamlanıncaya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecek.

Alkol denetimlerine ağırlık verilerek, yasal sınırların üzerinde alkol aldıkları tespit edilen sürücüler hakkında gerekli işlemler yapılacak.
Editör: TE Bilişim