Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, Van depremzeleri için yardım çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Timur Özkan konu ile ilgili şu görüşlere yer verdi.
 

İlkemiz günlerdir şehitlerinin yasını tutarken, 23 Ekim 2011 Pazar günü de Van ilimizde 7,2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Şu an itibarıyla 280 kişinin hayatını kaybettiği depremde, 1300 vatandaşımız da yaralandı. Yetkililer, 700 ila 1000 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği yönünde bir açıklama yaptılar. Bu kayıplar içinde 8 öğrencimizin ve 22 öğretmenimizin de olması acımızı daha da artırdı.

Yaşanan bu acı olay hepimizi derinden üzmüştür. Depremin bilançosunun daha da ağırlaşmasından endişe ediyor, gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz. Tek dileğimiz, depremi en az can kaybıyla atlatmaktır. Bugün birlik ve beraberliğe, dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bunun bilinciyle duyarlı davranmalı ve yaralarımızı el birliğiyle sarmak için birbirimize kenetlenmeliyiz.

Van’da yaşanan deprem bir doğa olayı olmakla beraber, yetkililer tarafından gerekli önlemler alınmazsa bir felakete dönüşebilir. Gelişmiş ülkelerde yaşanan depremlerde can kaybının az olması ya da olmaması, alınan önlemlerle ilgilidir. Yetkililer, bu önlemler konusunda halkı aydınlatmak ve gerekli önlemleri almak zorunda olduklarını unutmamalıdırlar. Çünkü bu çalışma Van’ın öncelikli gündem maddesidir ve yetkililerin çalışmaları en hızlı biçimde, bölgede yaşayanların da can ve mal güvenliğini sağlayarak yürütmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız enkaz altında kalan yaralıları, kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışırken, sivil toplum örgütlerimiz, arama kurtarma ekiplerimiz de bölgeye gereken yardımı ve desteği sağlamak konusunda duyarlılıklarını göstermektedirler.

Eğitim-İş olarak depremde yaşamını yitiren öğrencilerimize öğretmenlerimize ve diğer bütün yurttaşlarımıza Tanrıdan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Eğitim-İş olarak yardım kampanyası başlatmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir.



Editör: TE Bilişim