53. Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Hafta sonu 6. Olağan Seçimli kongre yapacaklarını söyledi.

2010 yılında kurulan Niğde Eczacılar Odası Cumartesi günü seçimli Olağan kongreye gidiyor. Mevcut Başkan Nihat Öztürk yeniden aday olurken, odaya başka bir aday olmadığı öğrenildi.

Kongre ilgili açıklamada bulunan Başkanı Nihat Öztürk, Niğde’nin ve eczacıların sorunlarının çözümünde bütün girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Başkan Öztürk, “6. Olağan seçimli kongremizi yapacağız. 12 Eylül Cumartesi günü odanın gündemi ve konuşmaları icra edilecek. Pazar günü akşama kadar da seçimi gerçekleştirmiş olacağız. Niğde Eczacı Odası 2010 yılından kurulduğundan beri ciddi çalışma yapılmaktadır. Yönetim kurulu ve idare heyetimiz hem ilimiz için hem de eczacılar için son derece önemli çalışmalar yapmaktadır. Meslektaşlarımıza karşı her türlü sorunu yerine getirmektedir. İlimizde gördüğümüz bütün problemleri bir şekilde ilgili merciye iletip çözümü noktasında öneriler bulunmakta ve odamızın üzerine düşen bütün görevleri yerine getiriyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilaç temini hakkında önemli çalışmalar ve görüşmeler yapıyoruz” dedi. SGK ile sözleşme yenilenmediği takdirde 1 Ekim tarihinde sözleşmesizlik durumuna geçeceklerini belirten Başkan Öztürk konuşmasına şöyle devam etti; “Bilhassa bu sene SGK ile yapılacak görüşmeler ve sözleşme eczacılar açısından hayati önem taşıyor. Bilindiği gibi biz daha önce SGK ile sözleşme süresi Haziran’da biteceği için çalıştay ve başkanlar toplantısı yaptık. Daha sonra SGK ile bir sözleşme komisyonu kurduk ve taleplerimizi SGK’ya ilettik. 30 Haziran 2015’de sözleşme bitiyordu ancak seçim öncesi olduğu için Başkanlar kurulunda görüşerek sözleşmeyi 1 Eylül’e uzatmıştık. Yeniden bir seçim yapılması nedeniyle TEB olarak SGK yetkilileri ile birlikte bir çalışma gerçekleştirdi. Bu toplantı neticesinde 7 Eylül 2015 tarihinde SGK’da karşı tekliflerini getirdiler. Bizde tüm eczacılarımıza bilgi vererek SGK’nın önerilerini değerlendirme konusunda eczacılarımıza sunduk. Eczacılarımız bu talepleri inceledikten bir yol haritası çizeceğiz. Ancak sözleşmeye baktığımızda taleplerde sanki SGK herhangi bir değişiklilik istememe söz konusu. Neticesi ne olacağını Niğde Eczacı odasının nasıl hareket edeceğiyle ilgili seçimimizden sonra kurulacak komisyonla değerlendirmeler yapacağız. Şahsi olarak bu teklif bizi tatmin etmiyor. Seçimi Haziran ayı itibariyle bekledik ancak bu sefer bu önümüzdeki seçimi beklemeyeceğiz. Biz seçimler hükümet değişecek, yeni hükümetle bir başlangıç yapma adına bekleşmiştik ancak SGK eczacılara olumsuz sayılabilecek bir takım kararları yeni bir hükümeti beklemeden bürokratlar uyguladı. Onun için bu sefer seçimi Eczacılar olarak beklemeyeceğiz. Büyük ihtimalle 1 Ekimde sözleşme yenilenmezse sözleşmesiz döneme geçeceğiz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim