Diyanet-Sen Niğde Şube Başkanlığı tarafından dün saat:14.00’de düzenlenen törenle sendika binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Diyanet-Sen Niğde Şube Başkanlığı Yönetimi ile üyelerinin yanı sıra konuklar katıldı.

 

 

Niğde Merkez Paşakapı Caddesi Mutlu Eczanesi üzerinde açılışı gerçekleştirilen Diyanet-Sen dernek binasının açılışında konuşan Niğde Şube Başkanı Murat Dündar, Diyanet– Sen yönetimi olarak meslektaşlarının onurunu korumu ve hak ettiği mertebelerde yer almak amacıyla görevi devraldıklarını söyledi.

 

Dündar; “Bu toprağın mayası olan gönüldaşlarımızı farklı yer ve zamanlarda sorunlarını dinledik, notlarımızı aldık. Vakit geçirmeden iletilmesi gereken yerlere ulaştırdık. Çözüm yerine mazeret üretenlere karşı üyelerimiz adına sorunların hal noktasında çözümlerin takipçisi olduk” dedi.

 

Diyanet-Sen Niğde Şube Başkanı Murat Dündar, konuşmasına devamla; “Zaman zaman ilimizde ve ilçelerimizde istişare toplantıları, ziyaretler yapmak suretiyle yaptıklarımız ve yapacaklarımız konularında başta yönetim ve üyelerimizde meslektaşlarımıza fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

 

İlimizdeki hizmet ve ihtiyaçları görmek, yapılacakları tespit adına Genel Merkez yetkilileriyle üyeleri yüz yüze buluşturduklarına vurgu yapan Dündar; “Kur’an Kursu öğrencilerimizin mesai saatleri, Camii dersleri ile ilgili yönerge yeninden gözden geçirilmelidir. İnsan odaklı yerel şartlar dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Bu yönde sendikamız kanalıyla Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir” dedi.

İLİMİZ İÇİN ÇEŞİTLİ TEKLİFLER GÖTÜRDÜK

Niğde Şube Başkanı Murat Dündar, Diyanet-Sen hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada daha sonra şunları söyledi:

“Sendikacılık, birlik ve beraberliği ve kültürel değerlere sahip çıkmaktır. Ailede iletişim, görevde motivasyon konferansı, helal gıda ve öneri konferansı bütün üyelerimiz aileleriyle birlikte katıldığı konuşma pikniği düzenledik.

Ayrıca ilimiz ilahiyat, Hukuk ve Ziraat Fakülteleri kurulması amacıyla ilgilere teklifler götürdük ve büyük teveccüh gördük.

İlimizin büyük yerleşim yerlerinde tarihe uygun, çok amaçlı on binlerin ibadet edeceği Camii ihtiyacı bulunmaktadır.  Bu dini ihtiyaç giderilmelidir. Bu tabi bir ihtiyaçtır.”

 

 

Editör: TE Bilişim