Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in sosyal medya ve sms yoluyla yaptığı yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Niğdeli vatandaşlar birlik ve beraberliğini ortaya koyarak Niğde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına yediden yetmişe destek verdi. Depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar, yardımların toplandığı Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanına akın etti. 8 tır yardımın yanı sıra gerçekleşen kampanyada 30 Bin Türk Lirası üzerinde de bağış yardımı toplandı.

Yediden Yetmişe Yürekten Destek

Kısa sürede tek yürek olup harekete geçen Niğdeli vatandaşların da desteğiyle yapılan yardımların tırlara yüklenerek gönderilmesini sağlayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı basın açıklamasında; “Niğdeli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe hassasiyet ve duyarlılık gösterdiler. İki gün süren yardım kampanyasında küçük çocuklarımız bile kumbaralarındaki paralarını çıkartıp, marketlerden bir şeyler alıp getirdiler. İnsanlarımız evlerinden battaniye, yorgan, halı gibi kullanmadıkları eşyalarını getirerek destek oldular. Orada neye ihtiyaç olduğuna inanıyorlarsa o doğrultuda tertemiz yeni ürünler getirdiler. Ayrıca Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, SS.76 Nolu Niğde İli Yük Taşıyıcılar Kooperatifi ve emeği geçen belde Belediye Başkanlarımıza Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah ülke olarak böyle depremler yaşamayız fakat bu da hayatın bir gerçeği. Bizler belediye olarak gereken tedbirleri almak zorundayız ve üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Yaşanan acıları dindiremeyeceğiz belki ama bundan sonraki süreçte gereken tedbirleri belediyeler olarak alacağız” dedi.

Türk Milletinin Bir Ferdi Olmaktan Gurur Duyuyorum

Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Depremin ilk gerçekleştiği andan itibaren devletimiz Elazığ ve Malatya deprem bölgesindeydi. Depremin hissedildiği yere devlet ilk anda elini koydu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bölgeyi ve vatandaşlarımızı ziyaret etti. Bakanlarımız sürekli bölgedelerdi çalışmaları anlık takip ettiler. 82 milyon Türk Milletinin yüreği depremzedelerimizle beraberdi ve bu duyarlılıkları gösterdi. Bu dayanışma ve duyarlılıkları gözlemleyince bir kez daha Türk Milletinin bir ferdi olmaktan gurur duydum. Yüreklerimiz tek yürek olarak attı. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sıkıntı ve doğal afeti en az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Allah bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın. Ne zaman bir ve beraber olmamız gerekiyorsa birleşiyor ve 82 milyon Türk Milleti olarak tek yürek olarak hareket ediyoruz Allah milletimizden ve insanlarımızdan razı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim