ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için "Soykırım" ifadesini kullandı.

Biden, "Ermeni soykırımında ölenleri anıyorum" diye belirtti. Biden ayrıca, "Konstantinopolis" skandalında da bulundu.

Biden'ın sözlerine çığ gibi tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ilk tepki verenler olurken, Siyasi Parti Liderlerinden  Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Devlet Bahçeli, Temel Karamollaoğlu da ABD Başkanı Biden'e tepki açıklamaları yaptılar. 

Niğde'den de tepki mesajları ulaştı. 

Türkiye Kamusen Niğde İl Temsilcisi Adnan Özer açıklama yaptı. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde "Soykırım" mesajına yönelik Türkiye Kamusen'in kınama mesajı

Osmanlı Devleti’nin 1915 yılında Ermenilere soykırım yaptığı yolundaki asılsız iddiaları reddediyor, bu doğrultuda açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden’ı şiddetle kınıyoruz.

"Suçlamak için değil, tekrarlanmasın diye bu ifadeyi kullanıyoruz" diyen ABD başkanı Biden'in bu açıklaması tarihi gerçeklerle asla bağdaşmamaktadır. Soykırım gibi insanlık suçu içeren ağır bir itham; hiçbir geçerli delil, bilgi ve belgeye dayanmayan siyasi bir karar değil arşiv kayıtlarıyla, somut bilgi ve belgelere dayalı tarihi ve bilimsel bir karar olmak zorundadır.

Dolayısıyla bütün ülkelerin arşivleri açıkken ve bu yönde herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamışken I. Dünya Savaşı esnasında Türklerle Ermeniler arasında yaşanan olayları soykırım olarak nitelemek tamamen taraflı ve art niyetli bir yaklaşımdır.

Yüzyıllar boyu farklı kıtalarda hüküm süren Türk milleti tarihi boyunca hiçbir topluma soykırım uygulamamıştır. ABD Başkanının yaptığı bu açıklama, onurlu Türk tarihini lekeleyemeyecektir. Şanlı Türk milletinin tarihi, adalet ve hakkaniyetle doluyken Türk düşmanlığını şiar edinmiş lobilerin siyasi propagandalarına alet olan Joe Biden’ı Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz.

Türk milleti, hiçbir hukuki ve tarihi dayanağı olmayan ve Türkiye'de yaşayan birçok Ermeni bilim adamının da şiddetle reddettiği soykırım yalanına sarılanların sinsi tezgâhlarına gelmeyecektir. O yıllara bakıldığında özellikle Doğu bölgelerimizde işgal kuvvetleriyle iş birliği yapan Ermeni çetelerin köylerimizi basarak vatandaşlarımıza reva gördükleri zulmü tarihi bilgiler bizlere sunmaktadır. Dolayısıyla yaşananların bir soykırım olmadığı da gün gibi aşikârdır.

Tarihleri soykırım ve ırkçılıkla yazılmış olanların art niyetli açıklamaları bizim için yok hükmündedir. Kurulduğu günden beri dünyanın dört bir yanında soykırım uygulayanlar kendilerine suç ortağı arıyorlarsa başka kapıyı aşındırmak zorundadır. Bilinmelidir ki Türk milleti, insanlık ailesine asırlardır medeniyet, adalet, barış ve dostluk yolunda ilham kaynağı olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Adnan ÖZER

Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Başkanı

**********

İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun ve İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi  Mumin İnan'da bir ortak  kınama mesajı yayınladı

Dünyanın en büyük katili Amerika'nın Başkanı Joe Biden sözde “Ermeni konusunu” rezil bir şekilde soykırım olarak kabul ediyor olması kabul edilemez. Biden denen şarlatanın bu sözleri ve tavrı resmen Türk Milleti'nin onuru, gururu ve soylu tarihine yapılan saldırıdır. Bilinmelidir ki; Dünyada en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri'dir.

 

Bu kabul edilemez durumun özellikle 23 Nisan tarihinde gerçekleşen telefon görüşmesinin arkasından hız kazanması düşündürücüdür. Bu görüşmesinin içeriği bu millet ile resmi olarak paylaşılmalıdır.

 

Bu süreçte sözde soykırım söylemlerini kullanmak isteyen bazı kesimlerin Türk coğrafyasında sevinç çığlıkları atması, açıklamalara yer vermelerinin ise oldukça manidar olduğunu belirterek “Ermeni Soykırımı bu topraklarda yaşandı ve adaleti bu topraklarda sağlanmalıdır.” diyenleri ise şiddetle kınadığımızı, Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eş Başkanı olmayla övünenleri unutmadığımızı ve bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızdan emin olmanızı istiyoruz.

 

Kanlı tarihlerinde zorla istila ettikleri ve toprakların asıl sahipleri olan 70 milyon Kızılderili'yi doğrudan veyahut sistematik ve bilinçli olarak katleden, Vietnam'da 4 milyon, Kore'de 3 milyon, Kamboçya ve Laos'da 1 milyon, Afganistan'da 1.5 milyon, Irak'ta 1 milyondan fazla, Hiroşima ve Nagazaki'de atom bombası ile 350 bin insanın ve bir çok ülke toprağında daha milyonlarca insanın canına sebep olan Amerika'nın şımarık başkanı Biden kalkmış, tarih boyunca ülkesine ve vatanına hizmet eden hainlik içerisinde bulunmayan, ülkede kendilerini asla azınlık olarak görmeyen ermeni vatandaşlarımız üzerinden dünya genelinde derin bir sözde soykırım propagandası yapmaya başladı.

 

Bu değerlerimizin bütününe yapılan bir saldırıdır. İktidar bu konuda sorumluluğunu yerine getirilmeli, iktidar eli ile zayıflatılan güzel ülkemiz Türkiye'yi basit ve geçiştirilmiş sosyal medya tweetleri ile değil, gerektiği gibi savunmalıdır. 

 

Bizler bu duruma zemin hazırlayanları ve bunu fırsat bilen herkesi ve her sistemi lanet ile kınıyor, gerçeklerin saklanamaz bir huyu olduğunu hatırlatıp, tek gerçeğin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onurlu milleti oluğunu hatırlatırız.

 

Buradan vatanı uğruna canını vermiş, katliamlara uğratılmış Yüce Türk Milletini selamlıyor, rahmet ile anıyor, yalanlara sarılanları da hem tarihin hem de Allah'ın adaletine havale ediyoruz.

 

 

 

İbrahim UZUN                                    Mümin İNAN

İYİ Parti Niğde İl Başkanı                  İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı

                                                     Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi

**********

Tükiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız'dan kınama

Türk Milletinin uzun ve şanlı tarihi gurur kaynağıdır.

Tarihinde,Şan,Şeref ve Zafer'den başka birşey yazmayan Asil Türk Devletleri Soykırım yapmadı,yapmaz da.Bizi soykırımla suçlayanlar önce tarihlerine sonra da aynaya bakmalı.

Şehit Eşini, Son Yolculuğuna Kucağında 1 Yaşındaki Kızıyla Uğurladı Şehit Eşini, Son Yolculuğuna Kucağında 1 Yaşındaki Kızıyla Uğurladı

1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddialar  hiçbir suretle kabul edilemez.

Ülkemizle ilgili tarihi gerçeklerden uzak değerlendirmeleri tümüyle reddediyor ve şiddetle kınıyoruz.

Tarih gerçekleri yazar ve bu asılsız iftiralar şanlı tarihimize asla leke süremez.

Yapılan yorumların tarih nezdinde en ufak kıymeti yoktur ve olmayacaktır.

Terör örgütünün Siyasi uzantısı bu ülkenin ekmeğini yediği halde hainlikde sınır tanımayan o eli kanlı örgütün temsilcilerinin   kısa ve kara tarihi ise  utanç vesikalarıyla doludur.

 Onların tarihi bölücü terör örgütünün tarihidir.

Vatanı,Bayrağı,İnancı ve  Bağımsızlığımız için Şehit olanların aileleri ve Kahraman Gaziler olarak ;

Amerika Devlet Başkanının soykırım tanımlaması hakkında  konuşmalarını ve  Mecliste ki terör sevicilerin bu konuda açıklamalarını  şiddet ve nefretle kınıyoruz.

*********

Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk'ün kınaması

Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına dair yapmış olduğu 24 Nisan tarihli açıklamasını kabul etmediklerini ve kınadıklarını söyledi.

Uluslararası ve yabancı mahkemelerde görülen davalarda da Türkiye’nin ve Türk tezinin haklılığını ortaya konulduğuna dikkat çeken Öztürk: “Son iki yüz yıl boyunca kaybettiği coğrafyalarda soykırım, katliam ve etnik temizliğe maruz kalan Türk Milleti soykırım faili olamayacak yegane topluluktur” dedi.

Niğde Barosu adına  yazılı açıklamada bulunan Öztürk: “ Yıllardır arşivlerin açılması ve meselenin tarihçilere bırakılması yönündeki sağduyulu çağrılarımıza rağmen, siyasi düşüncelerle yapılan bu tip açıklamalar maksatlıdır ve tarihi gerçeklerle çelişmektedir.  Ermeni meselesinin bilimsel açıdan değerlendirilebilmesi için, ABD ve  İngiltere başta olmak üzere batılı devletlerle Rusya, Gürcistan ve Ermenistan devletlerinin o döneme dair arşivlerinin erişilebilir olması gerekir. Halbuki konuyu tarihi anlamda açıklığa kavuşturacak bu kaynaklar ya tamamen kapalıdır veya kısıtlı olarak bilim insanlarının çalışmalarına açılmıştır. Oysa Türkiye Cumhuriyeti bu hadiseye ilişkin kaynakları tamamen ve kısıtlamasız olarak açmış bulunmaktadır”  dedi.   

İŞİN BİR BAŞKA VE ÖNEMLİ YÖNÜ İSE HUKUKİ BOYUTUDUR

“ İşin bir başka ve önemli yönü ise hukuki boyutudur” diyen Öztürk: “ Radikal Ermeni çetelerinin 1890’dan 1896’ya kadar devam eden isyanları ve 1. Dünya savaşında paramiliter unsurların yarattığı tedhiş ve katliamlara karşı Osmanlı Devleti "Muvakkat Sevk ve İskan Kanunu” ile meşru müdafada bulunmuştur.  1915 yılının 27 Mayıs’ında kabul edilen bir kanunla, Ermeni toplumunun bazı kesimlerinin bir yerden başka bir yere -ama başka bir ülkeye değil-, devletin bir noktasından yine başka bir noktasına nakillerini ön gören bir düzenleme yapılmıştır. Söz konusu olağanüstü süreçte Ermeni toplumunun paramiliter örgütlerinin cephe gerisindeki masum insanlarımıza yönelik katliamlara girişmesi ile Osmanlı Devleti acilen bu konuyu hukuk zeminine taşımak zorunda kalmıştır.  Sevk ve İskân Kanunu ile Osmanlı Devleti, kendisine isyan etmiş ve silah doğrultmuş olan Ermenileri hâlâ vatandaş olarak görmüş, onları sınır dışı etmek yerine bir başka noktada yaşamlarını sürdürebilecek şekilde karar almıştır.  Osmanlı Devleti topraklarında, İngiltere ve Fransa’nın desteğinde ve ABD’nin himayesinde bir Ermeni Devletinin kurulmasına yönelik çalışmalar, Türk milletinin 19 Mayıs 1919 tarihinden itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yürütmüş olduğu “İstiklal Harbi” neticesinde imzalanan 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Barış Antlaşması ile son bulmuştur.

Bu antlaşma, ulus devlet olarak kurulan yeni Türk Devleti’nin hukuki varlığı ve sınırlarını tüm  dünyaya kabul ettirmiştir.

Böylelikle batılı devletlerin istismarına açık olan “Ermeni Meselesi” veya “Şark Sorunu” da ebediyete kadar kapanmıştır”

 TÜRK MİLLETİ SOYKIRIM FAİLİ OLAMAYACAK YEGANE TOPLULUKTUR.

Uluslararası ve yabancı mahkemelerde görülen davalarda da Türkiye’nin ve Türk tezinin haklılığını ortaya konulduğuna dikkat çeken Öztürk: “Bu çerçevede, hukuki veya tarihi hiçbir dayanağı bulunmayan, tamamen Türkiye’ye karşı bir şantaj maksadı taşıyan ABD Başkanı Biden’in açıklaması kabul edilemez. Son iki yüz yıl boyunca kaybettiği coğrafyalarda soykırım, katliam ve etnik temizliğe maruz kalan Türk Milleti soykırım faili olamayacak yegane topluluktur.  İki yüz yıl önce Müslüman ve Türklerin çoğunlukta olduğu Mora ve bugünkü Ermenistan topraklarında tek bir Türk kalmamış olması, kimin veya kimlerin soykırım faili, etnik temizlik sorumlusu olduğunu ortaya koymakta yeterlidir.

Koca bir Amerika kıtasını, zamanının biyolojik silahlarıyla yerli halklarından arındıran, dünyanın hemen her tarafında vahşet ve yıkımlarla birlikte büyük katliamlar, soykırımlar gerçekleştiren; gözünü kırpmadan nükleer silahlarla iki şehri yok eden ABD, 1915 olayları ile ilgili söz söyleyebilecek son ülkedir. Daha dün Körfez Operasyonu ile yarattığı yıkım dünya kamuoyunun hatıralarında olanca canlılığı ile yaşamaktadır.Dahili ve harici bedhahların işbirliği ve çabalarına rağmen soykırım günahı bu milletin üzerine yapışmayacak, bu hususta başımız asla eğilmeyecektir.         

          Bizlerin devletimizden beklentisi, genel kınama söylemlerinden uzaklaşılarak, bu emperyal tavır ve tutum karşısında ülkemizdeki ABD lehine olan tüm avantajlı anlaşmaların gözden geçirilmesi ve gereğinin yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim